Solana Bir Darbe Daha Aldı! SOL Coin Alınır Mı?

1 year ago 53

FTX çöküşü Solana için zor bir sürecin başlangıcı oldu. En büyük kullanıcı topluluğuna sahip ağlardan biri olan Solana zor bir sınav veriyor. 2021 yılından itibaren özellikle işlem ücretlerini ve hızı önemseyen çok fazla kullanıcı Solana ekosistemine dahil oldu. Ancak kurumsalların Solana’dan kaçışı hem fiyat hem de ekosistemdeki aktif projelere zarar verdi.

Solana Haberleri

En büyük Ethereum katillerinden biri olan Solana (SOL), FTX çöküşünün ardından ekosistemindeki demirbaşları kaybetmeye başladı. Haftalardır rakip blockchainlere taşınan NFT projelerinden bahsediyorduk. Bugünler ise Everlend’in faaliyetini durdurması nedeniyle bir olumsuzluk hakim. Her bir blockchain sağlıklı bir büyüme hedefler ve aynı şey bu ağlarda faaliyet gösteren dApp'ler ve projeler için de geçerlidir. Ancak, özellikle elverişsiz piyasa koşullarında başarı her zaman garanti değildir. Solana'nın Everlend getiri ve borç verme toplayıcısı, böyle bir kaderi paylaşan en son protokoldür. Solana ekosisteminin en önemli oyuncularından olan Everlend geçtiğimiz günlerde faaliyetini durdurmak zorunda kaldı.

Bu Solana için bir kayıp çünkü protokol, Solana ağında faaliyet gösteren ilk coin'ler arasında yer alıyor. Duyuruya göre Everlend, yeterli likiditeye ulaşamadıktan sonra faaliyetlerini durdurmayı tercih etti. FTX çöküşü Solana ekosisteminin DeFi kanadına büyük zarar verdi ve popüler blockchain Aralık ayında TVL büyüklüğü açısından 10’uncu sıralara geriledi.

SOL Coin Alınır Mı?

Everlend'in çıkışı Solana için kesinlikle potansiyel bir değer kaybıdır. Bununla birlikte, başarılı olamaması, Solana’ya öldürücü bir darbe vurmuyor. Solana'nın işleyişi normal şekilde devam ediyor ve bazı ölçümler şimdiden olumlu beklentileri destekliyor. Örneğin, ağ sağlıklı geliştirme faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Geliştirici faaliyeti özellikle fiyatın toparlanmasıyla birlikte 2023 yılında artmaya başladı.

SOL'un fiyat hareketi genel kripto piyasasının performansıyla daha uyumlu görünüyor. Son olarak, likiditeye dokunduğu için kilitlenen toplam değere bakabiliriz. Aralık ayında düşen TVL Ocak ayında 63 milyon dolarlık artışla 269 milyon dolara yükseldi. Halen olması gereken asgari büyüklüğün altında olsa da bu büyüme umut vadediyor. Solana'nın TVL'sinin büyümeye başlaması, yatırımcı fonlarının ağa geri aktığını doğruluyor.

Aralık ayında da söylediğimiz gibi Solana’nın kaderini yine ağdaki topluluk belirleyecek. Eğer aktif protokoller kapanmaya veya farklı rakip ağlara taşınmaya devam ederse bu Solana için uzun vadede ölümün habercisi olabilir. Yatırımcıların TVL büyümesinin heyecanıyla alım yaparken bu riski de göz önünde tutması faydalı olabilir.

Read Entire Article