Solana Fiyat Analizi: Hack Olayları Fiyatı Nasıl Etkiledi?

2 years ago 100

Solana (SOL) ağı, kendisini, şimdiye kadar 6 milyon doların çalındığı büyük bir hacklenme vakasının ortasında buldu. Fiyat da ayrıca buna bağlı olarak kısa vadeli bir çift tepe modeli yaratmış gibi duruyor.

SOL, Kasım ayında 259 dolarlık tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştığından beri düşüyor. Düşüş hareketine bağlı olarak geçen ay 25,86 dolara kadar düştü. Bu, tüm zamanların en yüksek fiyatından ölçüm yapıldığında %90'lık bir düşüş anlamına geliyor.

Fiyat, 0,382 Fib geri çekilme destek seviyesine ulaştıktan sonra sıçradı. İlginç bir şekilde, haftalık RSI düşüş eğilimi çizgisinden ayrılmış gibi görünüyor. Ancak, herhangi bir yükseliş sapması oluşturmadı ve hala 50'nin altında görünüyor. Ek olarak, SOL'nin tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri azalan bir direnç çizgisini takip etmesi de mümkün olabilir. Eğer öyleyse, çizgi 80 dolarlık yatay direnç alanıyla çakışabilir.

Devam Eden SOL Sıçraması

Günlük grafik, SOL'nin 13 Haziran'dan bu yana yükselen bir paralel kanal içinde arttığını gösteriyor. Yükselen paralel kanallar genellikle düzeltici modeller içerir, bu da nihai bir problemin en olası senaryo olacağı anlamına geliyor olabilir.

Ayrıca, fiyat şu anda bu kanalın alt kısmında yer almakta ve nihai bir problem olasılığını artırmakta olabilir. Bu senaryo, 50'nin altına düşme sürecinde olan günlük RSI tarafından da destekleniyor.

Böyle bir durumda, en yakın destek alanı 23 dolarda görünmekte.

Ayı Kısa Vadeli Formasyon

Son olarak, altı saatlik grafik, SOL'un düşüş eğilimi olarak kabul edilen bir çift tepe oluşturduğunu gösteriyor. Ayrıca, çift tepe, RSI'daki (yeşil hat) düşüş eğilimi ile birleştirildi ve formasyonun meşruiyetini daha da arttırmış gibi görünüyor. Bu okumaların bir sonucu olarak, altı saatlik grafik günlük ile aynı hizada ve düşüş senaryosunun gerçekleşebileceği anlamına geliyor olabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article