Solana Katili Nihayet Başladı! Aptos (APT) Yıl Sonu Kaç Doları Görür?

1 year ago 69

Geç oldu ama sonunda başladı. Kurumsalların yoğun ilgi gösterdiği Aptos nihayet beklenen harekete başladı. Solana katili olarak çıktığı yolda rakibi SOL Coin ile arasındaki fiyat farkını önemli ölçüde azalttı. Üstelik son ralli onu ATH seviyesinin üzerinde 14 dolara taşıdı. Peki bundan sonra ne olacak? APT yatırımcılarını neler bekliyor?

Aptos (APT) Yorum

Boğa sezonu görmeyen altcoinlerden biri de Aptos (APT) Coindir. Oldukça zorluk bir ortamda mainnet duyurusunu yaptılar ve testnet kullanıcılarına binlerce dolarlık airdrop verdiler. O günlerde APT Coin işlem hacmi tarihi seviyelere ulaşmıştı. Şimdi kripto para yatırımcıları artık piyasalarda toparlanmanın devam edeceğini düşündüğü için bir sonraki boğa sezonunda iyi performans göstermesini bekledikleri alternatiflere yöneliyor. Bunlardan biri de APT Coin oldu.

Eğer konu layer1 çözümü ise Aptos oldukça iyi şartlar sunuyor. Hız, ölçeklenebilirlik, düşük işlem ücretleri, bir dakika bunları sayarken sizin de aklınıza Solana geldi mi? Evet, Solana da bu özellikleriyle ön plana çıkıyordu ama Aptos daha fazlasını yapmak istiyor. Mevcut yatırımcı ilgisini de göz önünde bulundurursak APT Coin önümüzdeki boğa sezonuna hazırlanıyor diyebiliriz.

Aptos (APT)

Ocak ayındaki ralli sebebiyle Aptos Coin dip seviyeden %350 oranında yükseldi ve halen 14 dolara yakın bir noktada bulunuyor. Binance'deki Liquid Swap hizmetinin Aptos'u (APT/BTC ve APT/USDT) içerecek şekilde genişlemesi son rallinin temelini oluşturan olaylardan biriydi. Teknik cephede APT, "üç beyaz asker" olarak bilinen ve yükseliş trendinin devam etme olasılığını gösteren bir yükseliş mum çubuğu formasyonu oluşturdu. Yukarı yönde, APT/USD paritesinin acil direnci 16,95 dolar seviyesindeyken destek hala 12,90 dolar bölgesindedir.

Günlük grafikte, 50 günlük hareketli ortalama, mevcut piyasa fiyatının oldukça altında olan 5,20 seviyesinde tutunuyor. Buna ek olarak, RSI ve MACD göstergeleri aşırı alım bölgesine girmiştir; bu durum yükseliş trendini kontrol altında tutabilir. Yükseliş eğiliminin devamı için 12,9 dolar bölgesi yatırımcıların izleyeceği bir seviye olacak.

Peki APT Coin maksimum kaç dolara ulaşabilir? Şimdilik toplam arzı 1,015 milyar adet ve bunun sadece 159 milyonluk kısmı dolaşımda bulunuyor. Bu arz kademeli olarak yıl sonuna kadar 209 milyonu aşacak. 2024 yılı sonunda ise 424 milyonu görecek. 2032 yılına geldiğimizde 1 milyarlık arzın tamamının dolaşıma girdiğini göreceğiz. Şimdi eğer yıl sonuna kadar mevcut risk iştahı devam ederse sirkülasyon arzının 209 milyon dolara kadar ulaşacağını da göz önünde bulundurursak Solana’yı piyasa değeri açısında geçme ihtimaliyle birlikte APT Coin fiyatının 50 doları aşabilir. Elbette bu süreçte Bitcoin’in de 30.000 dolar üzerinde kalıcılık elde etmesi gerekiyor.

Read Entire Article