Solana (SOL) Bu Seviyeye Kadar Düşebilir! SOL Fiyat Analizi!

2 years ago 99

En büyük kripto para birimi bugün birkaç kez 20.000 doların altına düştü. Altcoinler kayıplarını sürdürüyor. Avrupa Merkez Bankası forumunda yapılacak konuşmaların Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz etki oluşturabileceğini dün söylemiştik. Nitekim öyle de oldu. Bitcoin 20.000 doların altına sarkarken, Ethereum 1.100 dolar seviyesini kaybetti. Solana (SOL) ise 33 dolarlı seviyelere kadar gevşedi.

Solana (SOL)

Geçen hafta Solana (SOL) fiyatı V şeklinde bir toparlanmaya tanık oldu ve 42,6 dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte, bu seviyedeki satış baskısı ciddi bir geri çekilmeyi de tetikledi. Fiyat 37 dolar bölgesini kaybettiği için bugün 33,6 dolara indi. Satış baskısı devam ederse, altcoin 26 dolara doğru düşüşe devam edecek.

Mayıs ortasından haziran ayına kadar, SOL/USDT çifti, azalan bir trend çizgisinin etkisi altında istikrarlı bir aşağı yönlü hareket yaptı. Lokal dip olarak 26,06 dolar bölgesi işaretlendi. Piyasalardaki genel toparlanmayla birlikte Solana da yeniden 40 doları aşmış olsa da genel görünüm negatif ve daha büyük kayıpları ilerleyen günlerde görebiliriz.

SOL Fiyat Analizi

Düşüşün tersine döndüğüne dair umutlar 37 dolar bölgesinin kaybedilmesiyle birlikte söndü. SOL fiyatı mevcut seviyesinden yaklaşık %30 düşüşle 26 dolar seviyesini yeniden ziyaret edebilir. Bununla birlikte, Solana (SOL) 36 dolar bölgesinin yeniden aşar ve burayı koruyabilirse 43 dolar testine kapı aralamış olacak. Ancak Bitcoin buna pek izin verecek gibi görünmüyor. Yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi en büyük kripto para birimi 20.200 dolar seviyesine tutunamıyor.

Fiyat hareketine benzer şekilde, günlük RSI eğimi orta çizginin (%50) üzerinde kalamadı ve bu da yükseliş momentumundaki zayıflığı gösteriyor. Gösterge, devam eden satışı desteklemek için yakında 14-SMA çizgisini kırabilir. Son fiyat artışı, hızlı hareket eden 20 günlük EMA'yı geri almayı başardı. Ancak, 37 dolarlık desteğe benzer şekilde, bu EMA'nın üzerinde tutunamayan SOL fiyatı, piyasada ek satışları teşvik edebilir. Yatırımcıların olası geri çekilmede 31 ve 26 dolar destek bölgelerini yakından izlemesi gerekiyor. Yeniden toparlanma ihtimalinde ise 37 ve 43 dolar seviyeleri belirleyici olacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article