Solana (SOL) Kurucusundan Dikkat Çeken Bitcoin (BTC) Açıklaması: Kimse Onu Kullanmayacak!

2 years ago 121
 Kimse Onu Kullanmayacak!

Hisse kanıtı tabanlı, akıllı sözleşmeler blok zincirini etkinleştiren Solana‘nın kurucu ortaklarından Anatoly Yakovenko, lider kripto para birimi Bitcoin‘in fikir birliği algoritmasını eleştiren bir dizi açıklama yayınladı.

Solana (SOL) Kurucusu Bitcoin’i (BCT) Eleştirdi

Popüler kripto para birimi Solana‘nın kurucu ortaklarından Anatoly Yakovenko, CNBC ile yaptığı bir röportajda, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs algoritmasına dönüşmezse benimsenmesini kaybedebileceğini belirtti.

PoS konsensüs tabanlı blok zinciri Solana’nın kurucu ortaklarından Anatoly Yakovenko, konu Bitcoin’in iş kanıtı (PoW) ve bunun gelecekte önde gelen kripto para birimini nasıl etkileyebileceği konusunda görüşlerini yayınladı. CNBC’ye verdiği bir röportajda Yakovenko, Solana’yı Bitcoin ile karşılaştırırken temel farklılıklardan birinin enerji verimliliği olduğunu belirtti.

Yakovenko konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Solana’nın enerji raporuna bakarsanız, tek bir Solana işlemi, yaklaşık iki Google araması değerinde enerji demektir. Proof-of-stake ağları arasında bile en verimli olanlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Yakovenko ayrıca, insanların gelecekte kullanacağı ağların çoğunun PoS konsensüsüne dayanacağını belirtti. Bu bağlamda Bitcoin’in geleceği sorulduğunda Yakovenko şunları söyledi:

Bitcoin (BTC) sonunda hisse kanıtına geçmezse kimse onu kullanmayacak.

Bitcoin’in Kodu Değiştirilmeye Çalışılıyor

Yakovenko, enerji kullanımı ve bir hisse kanıtı ağı olarak Bitcoin’in geleceği hakkında doğrudan eleştiri yapan ilk kişi değil. Proof-of-stake konsensüsü, iki ana blok zincirine (Bitcoin ve Ethereum) birkaç rakip ağ geliştirmek için kullanıldığından, iş kanıtı konsensüs algoritmalarının çok verimsiz olduğu kabul edildi.

Geçen yıldan bu yana, Tesla ve Spacex CEO’su Elon Musk, aynı zamanda Tesla araçlarını satın almak için bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’in kullanımını askıya alırken, Bitcoin ağının “çılgın” enerji tüketimi hakkında yorum yaptığında, bu düşünce daha fazla çekiş kazandı.

Daha yakın zamanlarda, diğer taraflar da Bitcoin’i eleştirdi ve fikir birliği algoritmasındaki bir değişikliğin sürdürülebilirliğinin anahtarı olabileceğini öne sürdü.

Read Entire Article