Solana Ve Avalanche Teknik Analiz: Yüksek Volatilite Yaşanabilir!

2 years ago 82

Kripto para piyasalarının popüler altcoinlerinden olan Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) bir düzeltme riski altında olabilir. Token’ların daha fazla değer kaybından kaçınması için hayati destek seviyelerini hızla geri alması gerekebilir. İşte detaylar!

Solana Yorumu

Solana ve Avalanche, son birkaç saat içerisinde %2 oranında bir düzeltme yaşadı ve bu durum lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum'un uzun zamandır beklenen Proof-of- Stake'e başarılı geçişiyle bağlantılı olabilir. Birleşme etrafındaki hype azalırken Solana günlük grafiğinde bir ayı bayrağı oluşturuyor gibi görünüyor. Bu teknik oluşum, 30 dolarlık destek seviyesinin kırılmasının %70 oranında bir düzeltmeyi tetikleyebilir. Eğer varsayım doğrulanırsa, satış baskısındaki yaşanacak bir artış SOL'ü 10 doların altına itebilir.

Karamsar bakış açısına rağmen Solana Layer 1 blok zincirinin tokeninin, geri tepme şansına sahip olmak için destek olarak 50 günlük hareketli ortalamasını geri alması gerekiyor. Bu direnç seviyesini aşmak, SOL'un 48 dolara, hatta 200 günlük hareketli ortalamanın 60 dolar seviyesine doğru yükselmesine yardımcı olabilir.

Avalanche Yorumu

Öte yandan Avalanche günlük grafiğinde düşüş eğilimi gösteren bir teknik formasyon geliştiriyor gibi görünüyor. AVAX, bir baş-omuz modelinin sağ omzunu oluşturuyor olabilir. 17 doların altında sürekli bir günlük kapanış, dik bir düzeltme olasılığını artırabilir.

AVAX için öngörülen durum gerçekleşirse ve Avalanche desenin boyun çizgisinin altına düşerse, %40 oranında bir düzeltme fiyatı 11 dolara doğru yaşanacak bir gerilemenin güçlü bir olasılık olma durumu haline gelebilir. AVAX'ın daha yüksek seviyelere çıkması için ve bu düşüş tezini geçersiz kılmak için 50 günlük hareketli ortalamayı kesmesi gerekiyor. Altcoinin bu girişimi başarıyla tamamlaması durumda, 200 günlük hareketli ortalamasında 42 dolarlık bir artışa neden olabilir.

Solana ve Avalanche'ın düşüş senaryoları göz önüne alındığında, bir sonraki büyük fiyat hareketlerini zamanlamaya çalışmadan önce desteğin altında veya direncin üzerinde belirleyici bir kapanış beklemek zorunlu olabilir.

Read Entire Article