Son 48 Saatlik Bilanço: Kripto Para Piyasasında 300 Milyon Dolarlık Likidasyon!

2 years ago 113

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Mart ayının sonunda son 3 ayın en yüksek seviyesi olan 48.000 dolar fiyat seviyelerine ulaşmasının ardından yönünü yeniden aşağı çevirdi ve 45.000 dolar fiyat seviyelerinin altına geriledi. Bitcoin’deki bu değer kaybı ile birlikte altcoin’lerin çoğu yönünü yeniden aşağı çevirdi ve kripto para piyasasındaki yüksek volatilite önemli ölçüde arttı.

Kripto Para Piyasasında Yüksek Volatilite

Son haftalarda yönünü yeniden aşağı çevirerek bir düşüş ivmesi yakalayan Bitcoin’in 45.000 doların atlına gerilemesi, kripto para piyasasındaki yüksek volatilitenin önemli ölçüde artmasına neden oldu. Coinglass verilerine göre, son 48 saatlik zaman diliminde 110.000’den fazla trader’ın short ve long pozisyonlarının likide olması ile birlikte toplamda 300 milyon doların üzerinde bir likidasyon kaydedildi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise CoinMarketCap verilerine göre hafta içerisinde kısa bir süreliğine de olsa 2 trilyon doların altına geriledi.

Bitcoin, 44.000 Dolar Fiyat Seviyelerine Yaklaştı

Hafta içerisinde birden fazla kez olumlu habere karşın, kripto para piyasasındaki satış baskısı hafta boyunca devam etti. Ancak Bitcoin, son saatlerde kaydettiği fiyat hareketleri ile birlikte 43.900 dolar fiyat seviyelerine iğne atarken, Ethereum (ETH) ise 3.300 dolar fiyat seviyelerine önemli ölçüde yaklaştı. CoinMarketCap verilerine göre, kaydettikleri son fiyat hareketlerinin ardından BNB 432 dolar, SOL 119 dolar, XRP 0,78 dolar, LUNA 102 dolar, ADA 1,09 dolar, AVAX 88 dolar ve DOT ise 20 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise son saatlerdeki yükselişler ile birlikte yeniden 2 trilyon doları aştı.

Read Entire Article