Son Bitcoin Çöküşünü Bilen Analist Yatırımcıları Uyardı: Bunu Yapmayın!

2 years ago 90

Kripto para piyasası yeniden ivme kazanırken, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) son 45 günde büyük oranda toparlanmayı başardı.

Analist, Shortlamaya Karşı Uyardı

Bu süreçte bir dizi dirençle karşılaşmış olsa da, piyasalar şu ana kadar oldukça iyi toparlandı. Ancak, bazı analistler mevcut rallinin kısa soluklu olacağına inanıyor. Bazıları ise BTC'nin dip seviyeyi gördüğüne inanıyor. Önde gelen analistlerden Kevin Svenson da Bitcoin fiyat hareketine dair çarpucı açıklamalarda bulundu. Svenson, yatırımcıları shortlamaya karşı uyardı. Piyasalarda short pozisyon açmak, satılan varlığın tekrar satın alınması için fiyatının düşmesini beklemek anlamına gelir. BTC-ETH grafiğini inceleyen analist, BTC fiyatının ivme kazanacağını iddia etti. Teknik veriere dikakt çeken stratejist, hem Bitcoin hem de Ethereum için kısa vadede rallinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Haziran ortasındaki sert düşüşünden bu yana %33 oranında değer kazanmasına rağmen Svenson, BTC'nin yeni zirveelre çıkması için makro ekonomik şartların değişmesi gerektiğini vurguladı. Analiste göre bu yüzden yatırımcılar daha yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalı. BTC'nin hisse sentleri ile yüksek korelasyonuna da işaret eden analist, her şeyin rayına otuması için Fed'in para politikası ve faiz oranlarını değiştirmesi gerektiği sonucuna vardı. Fed, son aylarda yüksek enflasyonu düşürmeyi temel hedef edindi. Powell, enflasyonun düşene kadar faiz politikasına devam edeceğini açıkladı.

Ethereum'da Fonlama Oranı, Umut Vaat Ediyor

Svenson'ın görüşünü destekleyen başka bir analist de, takipçilerine benzer bir uyarıda bulundu. Analist, kısa pozisyonların yalnızca mevcut fiyat harektinin tersine dönüş belirtisi gösterdiğinde alınması gerektiğini belirtti. Bitcoin'in mevcut rallisii rallisi son zamanlarda yavaşlamış görünüyor. Piyasalar şu anda hafif bir düzeltmeye tanık oluyor, ancak yatırımcılar arasında iyimserlik devam ediyor. Bir süredir olduğu gibi, ETH, BTC'den daha iyi performans gösteriyor. Bunun en büyük nedeni ise Birleştirme güncellemesinin yaklaşması.

Türev piyasalardan, son 24 saat içinde daha çok uzun BTC pozisyonlarında tasfiyeler meydana geldi. Bununla birlikte, son 24 saat içinde kısa pozisyonlar için 29 milyon dolarlık tasfiye ile ETH'de durum tam tersi. ETH türevlerindeki fonlama oranı da BTC'lerden daha umut verici görünüyor. An itibariyle BTC, 23. 495 dolardan işlem görüyor. ETH ise, 1845 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article