Son Bitcoin Öngörüsü Gerçekleşen İsimden Yeni Boğa Koşusu Tahmini

2 years ago 91

Güney Koreli zincir üstü (on-chain) analitik şirketi CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin'de 30 bin doların geçilmesinin başka bir boğa koşusunun başlangıç ​​noktası olacağı tahmininde bulundu.

Bitcoin'i Çevreleyen Pozitif Sinyaller

Ju, MicroStrategy'nin gerçekleşen Bitcoin fiyatının 30 bin 664 dolar olduğu hakkında bir tweet'e yanıt olarak, çoğu insanın mevcut fiyatlarla hala su altında yani büyük zararda olduğuna dikkat çekti. ABD'li yazılım şirketi son olarak geçtiğimiz günlerde 480 BTC daha satın aldığını duyurmuştu. CryptoQuant'ın CEO'su, Bitcoin'in son rallisinden önce geçen hafta büyük bir short squeeze'ın (kısa sıkışma) yaklaştığı öngörüsünde bulunmuştu. Yatırımcıların bir süredir Ju'nun bu öngörüsünün gerçekleşmesini yaşadığı belirtiliyor.

En büyük kripto para Bitcoin, bugün erken saatlerde 13 Haziran'dan bu yana ulaştığı en yüksek seviye olan 23 bin 855 dolara kadar çıktı. 19 Temmuz'da Fundstrat Global Advisors'ın küresel teknik strateji başkanı Mark Newton, BTC'nin nefeslenmeden önce potansiyel olarak 28 bin dolar seviyesini geri alabileceğini tahmin etti. Bitcoin, büyük bir satış dalgası sırasında 18 Haziran'da 17 bin 592 dolardaki yerel dip seviyesine gerilediğinden beri değerini yaklaşık yüzde 37 artırdı.

Tanınmış kripto para trader'ı Scott Melker ise, Bitcoin'in Nisan ayından bu yana ilk kez 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde, boğalar için büyük bir yükselişle mum kapanışı yapmayı başardığını belirterek 32 bin dolar seviyelerinde yükseliş beklediğini söyledi.

Ethereum'un Göz Dolduran Performansı

Ethereum, Bitcoin'den çok daha iyi performans gösterdi ve ETH/BTC işlem çifti geçen hafta yüzde 30'a varan oranlarda yükseldi. Yaklaşan The Merge güncellemesi, endüstri için büyük bir yükseliş katalizörü olarak görülüyor.

Tüm bunlarla birlikte, son rallide rüzgarın makro faktörlerden dolayı tersine dönebileceği ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 100 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesinin düşüşün tetikleyicisi olabileceği üzerinde duruluyor.

Piyasa uzmanlarına göre, Fed'in 100 baz puan veya daha yüksek faiz artırımına gitmesi piyasalardaki son toparlanmanın cesaretlendirdiği kripto boğaları için yıkıcı olabilir.

Read Entire Article