Son Çöküşü Bilen Analist “U Dönüşü” Yaptı! Bitcoin’de Kasım’da Bu Seviyelere Hazır Olun!

1 year ago 77

Makroekonomik belirsizlik devam ederken, kıdemli bir analist Bitcoin (BTC) fiyat hareketine dair önemli açıklamalarda bulundu.

30.000 Dolar Mümkün mü?

Ayı piyasasını öngören analist Tone Vays, Bitcoin'e dair tutumunu değiştirdi. Bu ayın başlarında BTC fiyat hareketi için karamsar bir tablo çizen analist, artık daha iyi bir senaryo çiziyor.  Yeni bir strateji oturumunda Vays, 123.000 Youtube abonesine Bitcoin ve kripto para piyasasının son günlerde daha iyi sinyaller vermesi sonrasında artık daha umutlu olduğunu söyledi. Vays, Bitcoin azalan bir üçgen oluştururken, düşüş modelinin BTC'nin 2018'deki çöküşünden önceki kadar şiddetli olmadığını söylüyor. Teknik görünümü inceleyen analist ayrıca, BTC'nin, göreceli güç endeksine (RSI) dayalı bir yükseliş sinyali verdiğini de ekliyor. Analiste göre, azalan üçgen hala bir endişe kaynağı. Bu model düşüş eğilimindeyken, RSI ise yükseliş eğiliminde. Ancak bu model 2018'deki kadar tehlikeli değil.

Analist, iyimserliğinin BTC'nin psikolojik destek olan 20.000 doların üzerinde tutunmasına dayandığını söylüyor. Stratejiste göre, fiyat iki hareketli ortalamanın üzerinde olduğu için %20'lik bir yükseliş beklenebilir. 20.000 dolarlık alanın üzerinde kapanışlar yapmak, büyük önem teşkil ediyor. Vays'in grafiğine bakıldığında analist, BTC'nin kısa vadede 30.000 dolara çıkabileceğini öngörüyor. Bitcoin, an itibariyle  20.426 dolardan işlem görüyor.

Ünlü Platformdan Kasım Tahmini Geldi!

Tüm dünya yüksek enflasyon ile mücadele ederken, bu süreçte kaos ortamında  en çok ezilenlerden bir tanesi kripto para birimleri oldu. Mevcut karamsarlığa rağmen, CoinMarketCap’teki kripto para topluluğu, Bitcoin’in fiyatının Kasım sonuna kadar 21.006 dolara çıkacağını tahmin ediyor. Platform tarafından düzelenen ankette 18.919 kişi katıldı. Topluluğun Bitcoin fiyatını doğru tahmin etmedeki başarı oranı %61,5. Bitcoin an itibariyle 20.733 dolardan işlem görüyor.

Devam eden ayı piyasasına rağmen, topluluğun tahmini, iyimser yönde. Ancak, kripto para  piyasasının Federal Rezerv‘in yüksek enflasyon nedeniyle faiz oranlarını artırma kararına olumsuz tepki vermesiyle birlikte, makroekonomik endişeler odak noktası olmaya devam ediyor. Bitcoin 2022’nin ikinci çeyreğinde %56 düştü ve on yılın en kötü üç aylık performansını sergiledi. Önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe’ye göre de Bitcoin  orta vadede 30.000 dolara yükselebilir.

Read Entire Article