Son Dakika: 13 Trilyon Dolarlık Şirket Kripto Paralara Giriyor!

2 years ago 93

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketleri, bankalar ve finans kuruluşları artık açık bir şekilde kripto paralarla ilgileniyor. Dakikalar önce netleşen gelişmeye göre en büyük finans kuruluşlarından biri kripto paralarla ilgili önemli bir adım atıyor. Peki bu atılan adım ne anlama geliyor? Kripto paralar için ne gibi faydalar bekleniyor?

Kripto Paralar Yükseliyor

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 22.300 doların üzerinde alıcı buluyor ve Ethereum yeniden 1.600 doları aştı. Fransız Bankası BNP Paribas (BNP.PA), anlaşmadan haberdar olan üç kişiye göre, İsviçre dijital varlık saklama firması Metaco ile bir ortaklık kuruyor ve böylece kripto varlık saklama alanına giriş yapıyor. Pek çok büyük banka kripto para saklama hizmetlerine yöneliyor, ancak bu anlaşmayı özellikle önemli kılan şey, BNP Paribas Securities Services'in yaklaşık 13 trilyon dolarlık saklama altındaki varlıklarla büyük bir küresel saklama kuruluşu olmasıdır.

Kısa süre önce Fransız bankası Societe Generale (GLE) ile de benzer bir anlaşma imzalayan Metaco daha fazla dev finans kuruluşunun ortaklık yapmak istediği bir şirkete dönüştü. Çok sayıda devasa finans kuruluşu çeşitli nedenlerden dolayı kripto para saklama hizmeti vermeye başlayacak. Metco ayrıca yakın zamanda Citigroup (C) ve daha önce BBVA (BBVA), Zodia Custody, DBS ve UnionBank Filipinler gibi şirketlerle bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Kripto Para ve Kurumsallar

Metaco'nun SocGen ve Citi için vereceği hizmet daha çok hisse senedi ve diğer araçların tokenize edilmesi olsa da bunun finans devleri için bir başlangıç olduğu düşünülüyor. Metaco CEO'su Adrien Treccani, daha önce bir röportajda Fransız bankaların kripto paralara yoğun ilgi gösterdiğini ve bu alanda yapabilecekleri şeyler üzerinde kafa yorduklarını söylemişti.

Daha fazla finans şirketi kripto paralarla ilgili hizmetler sunmak istiyor. Büyük sermaye sahibi yatırımcılar da finans şirketlerine bu yönde baskı yapıyor. Ancak henüz yasal düzenlemeler tam anlamıyla olgunlaşmadığı için atılan adımlar da kısıtlı kalıyor.

Trilyon dolarlık şirketlerin yaptığı açıklamalara, işe alımlarına ve yayınladıkları raporlara bakılırsa bu alanda varlık göstermek istiyorlar. Regülasyonların olgunlaşmasıyla birlikte devasa şirketlerin hızlı biçimde kendi kripto ürünlerini ve hizmetlerini açıkladıklarını görebiliriz.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article