Son Dakika: 2,36 Milyar Dolarlık Gelişme! Kripto Para Şirketi Duyurdu!

2 years ago 94

Bitcoin yeniden 22.700 doları aştı. Fakat dakikalar önce gelen haber işlerin daha da karışabileceğini gösteriyor. Kripto para şirketlerinin iflasları sebebiyle iki aydır sular durulmuyor. Bitcoin 17.000 dolar seviyesine kadar düştü ve Ethereum uzun bir aranın ardından üç haneli fiyatıyla alıcı buldu. Peki son gelişmenin detayları neler?

Milyar Dolarlık İflas

Digital Currency Group'a ait kripto kredi kuruluşunun bir bölümü olan Genesis Asia Pacific Pte Ltd, çöken hedge fonu Three Arrows Capital'a 2,36 milyar dolar borç verdi. Daha önceki raporlar, Genesis'in 3AC ile bağlantısı sebebiyle l dokuz haneli bir kayıpla karşı karşıya olduğunu belirtti, ancak borcun tam boyutu şu ana kadar bildirilmedi. Son elde edilen belgeler, 3AC tarafından Genesis'e borçlu olunan 2,36 milyar dolarlık ödenmemiş kredi bakiyesini vurgulamaktadır. Ayrıca, borcun teminatsız olduğunu ve Genesis'in geçen ay New York'ta Amerikan Tahkim Derneği (AAA) aracılığıyla 3AC'ye karşı tahkim işlemlerine başlayarak kredilerinin bir kısmını geri almaya çalıştığını da gösteriyorlar.

[caption id="attachment_167667" align="aligncenter" width="708"] Konuyla ilgili belge kısa süre önce herkese açık şekilde yayınlandı.[/caption]

Bununla birlikte Genesis, haziran ayı sonlarında 3AC'nin tasfiyesini denetlemek üzere danışmanlık firması Teneo'nun atanmasından sonra tahkim sürecini duraklatmış. 3AC, 1 Temmuz'da New York'ta Fasıl 15 iflas başvurusunda bulundu.

3AC İflasının Detayları

3AC kredilerinin ayrıntıları, geçen ay 3AC'nin tasfiyesini denetlemek üzere atanan firma Teneo tarafından pazartesi günü çevrimiçi olarak yüklenen 1157 sayfalık yasal bir belgede açıklandı. Belgeler, İngiliz Virgin Adaları'ndaki bir mahkemenin Teneo'yu tasfiye memuru olarak atamasından birkaç gün sonra New York'ta Bölüm 15'te iflas başvurusunda bulunan 3AC aleyhindeki iddiaları özetliyor. AAA'ya yazdığı 15 Haziran tarihli mektubunda Genesis, 3AC'nin Ocak 2019 ve Ocak 2020'de imzalanan iki kredi anlaşmasını ihlal ettiğini iddia etti.

Genesis CEO'su Michael Moro, 6 Temmuz'da bir dizi tweet'te, şirketin 3AC'ye verdiği kredilerin, 3AC'nin karşılayamadığı %80'in üzerinde ağırlıklı ortalama marj gereksinimi olduğunu ve Genesis'in teminatını satmasına neden olduğunu söyledi. Ayrıca Digital Currency Group'un, işini ileriye doğru “işletecek ve ölçeklendirecek” sermayeye sahip olmasını sağlamak için belirli Genesis yükümlülüklerini üstlendiğini söyledi.

Bu arada şirketin kurucu ortağı Zhu Su, şirketine 5 milyon dolarlık alacağı için dava açtı. Belgeler ayrıca 3AC tarafından yayınlanan teminatın ayrıntılarını da içeriyor.

  • Grayscale Bitcoin Trust'ta (GBTC) toplam 17.443.644 hisse
  • Grayscale Ethereum Trust'ta 446.928 hisse
  • 2,7 milyon AVAX ve 13,5 milyon NEAR token

3AC henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Read Entire Article