Son Dakika: ABD FTX Dahil 5 Kripto Para Şirketine İhtar Gönderdi!

2 years ago 92

Hacim bakımından en büyük kripto para borsalarından olan FTX’in başı dertte. Sadece FTX değil 4 kripto şirketi daha ihtar aldı. ABD’li kurumlar kripto regülasyonları henüz netleşmiş olmamasına rağmen gerekli adımları atmaya devam ediyor. Tüm kurumların birlikte harekete geçmesi kripto paraların gündemlerinde ne kadar önemli bir yer edindiğini gösteriyor.

FTX Borsasına İhtar

FDIC bugün FTX US dahil 5 kripto para şirketine mevduat sigortası sağlayıcısından teminat aldıklarını öne sürerek yatırımcıları yanlış yönlendirdiklerini iddia ederek beş adet durdurma ve vazgeçme emri yayınladı. Haberin ardından FTX Token (FTT) %11 kayıpla 27 dolardan alıcı buluyor. Adı geçen firmalar FTX US, Cryptonewscom, FDICCryptocom, SmartAssetcom ve Cryptosecinfo'dur. FDIC aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“FDIC tarafından toplanan kanıtlara dayanarak, bu şirketlerin her biri web siteleri ve sosyal medya hesapları dahil olmak üzere kripto ile ilgili belirli ürünlerin FDIC sigortalı olduğunu veya aracılık hesaplarında tutulan hisse senetlerinin FDIC sigortalı olduğunu belirten veya öneren yanlış beyanlarda bulundu. ”

Düzenleyici, "Federal Mevduat Sigortası Yasası (FDI Yasası), herhangi bir kişinin sigortasız bir ürünün FDIC tarafından sigortalı olduğunu temsil etmesini veya ima etmesini veya mevduat sigortasının kapsamını ve şeklini bilerek yanlış sunmasını yasaklar" dedi.

FDIC ve Kripto Paralar

Geçen ayın sonlarında FDIC, kripto şirketlerinin federal saklama sigortası kapsamında olmadığını bildiren bir bildiri yayınladı. Bu gelişme, kripto şirketi Voyager'ın iflas başvurusunun ardından geldi. FDIC daha sonra Voyager'a "kripto aracı kurumu Voyager Digital'in FDIC mevduat sigortası durumuyla ilgili yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yapmaktan vazgeçmesini ve bu tür önceki açıklamaları düzeltmek için derhal harekete geçmesini" talep eden bir durdurma ve vazgeçme mektubu yayınladı.

FTX US örneğinde, durdurma ve vazgeçme mektubu, Başkan Brett Harrison'ın işverenlerden FTX'e doğrudan para yatırdığını ve hisse senetlerinin FDIC sigortalı hesaplarda tutulduğunu iddia eden bir tweet'e atıfta bulunuyor. FDIC daha önce 2022 öncelikleri listesine kripto risklerini değerlendirmeyi dahil etmişti ve geçen yılın Ekim ayında eski başkan Jelena McWilliams, ajansın kripto ve bankacılığın kesişimi için "net rehberlik" oluşturmaya odaklandığını söyledi.

Read Entire Article