Son Dakika: ABD Hazine Bakanı Terra UST ve Kripto ile İlgili Konuşuyor!

2 years ago 121

Kripto para piyasalarının büyük bir çöküşe sürükleyen Terra UST, yatırımcıların ciddi kayıplar yaşamasına sebep oldu. Bugün saat 17:00 itibariyle ABD Hazine Bakanı Yellen, Mali İstikrar Konseyi’de konuşmaya başladı. Stablecoinler ve kripto paraların mevcut durumuyla alakalı yapacağı yorumlar yakından takip ediliyor.

Terra UST ve Kripto Paralar

Hazine Bakanı Yellen, Pazartesi günü yaptığı açıklamada stablecoinlerin risklerine değinmiş ve yıl sonuna kadar gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini savunmuştu. Bugün ise bu konuyla ilgili daha kapsamlı açıklamalarda bulunması bekleniyor. Konuşmaya dair detayları anlık olarak sizinle paylaşıyor olacağız. Bitcoin açıklamaların oluşturduğu korku sebebiyle 27.900 dolardan alıcı buluyor. İlerleyen dakikalarda Yellen‘in kripto paralara değinmesi bekleniyor. Bitcoin ve altcoinlerin volatilitesi bu dakikalarda hızla artabilir. Sayfayı yenileyerek son açıklamalara anlık olarak ulaşabilirsiniz.

  • 17:00 program başladı.
  • Bu hafta stablecoinlerin gerçekte ne denli büyük riskler içerdiğini canlı bir şekilde gördük. (Yellen Terra UST ile ilgili konuşuyor)
  • Tether da kısa süreliğine 1 dolara sabitliğini kaybetti.
  • Hazine stablecoin risk raporu üzerinde ciddi mesai harcıyor. Buradaki risklerin farkındayız.
  • Stablecoinlerin sermaye ve likidite zorunluluklarına maruz bırakılmasını destekliyoruz.
  • Stablecoinler şimdilik sistemik bir tehdit değil ancak hızla büyüyorlar.

Stablecoin Düzenlemesi

ABD’li düzenleyiciler stablecoinleri bankaların tabi olduğu bazı kurallara maruz bırakmak istiyor. Merkezi olmayan platformlar için bu zor olsa da Tether gibi merkezi stablecoinleri bir bakıma buna zorladılar. Örneğin Tether, bastığı dolara karşılık olan varlıklarını düzenli aralıklarla paylaşmayı kabul etti. Ancak buradaki diğer bir sorun, basılan dolara teminat olarak gösterilen varlıklardır. Örneğin Tether’ın ciddi miktarda Evergrande hissesi tuttuğu ve emlak krizi sebebiyle rezervlerinin zarar gördüğü iddia edilmişti.

Düzenleyiciler ise tüm bu belirsizliğin ortadan kalkarak stablecoin ihraççısı şirketlerin bastıkları dolara endeksli token karşılığında kolay nakde çevrilebilir varlıklar tutmasını istiyor. Aynı zamanda bankalara benzer şekilde bu kurumların denetlenmesi gibi detaylar da var. Kripto para yatırımcılarının bu hafta yaşadığı kaosu göz önünde bulundurursak haksız da değiller. Sadece 4 günde ABD’li düzenleyiciler kendilerini bu konuda destekleyecek milyonlarca kripto para yatırımcısına sahip oldular. Yaşanan olaylar kripto para topluluğunu regülasyonlara yaklaşımını da değişirdi.

Read Entire Article