Son Dakika: ABD Hazine Bakanlığı Popüler Kripto Para Borsasını İncelemeye Aldı!

2 years ago 88

Kripto paralar Amerika’nın gündeminde önemli bir yer teşkil ediyor. Hazine bakanlığı popüler kripto para borsasını inceliyor. Kısa süre önce duyurulan gelişmeye göre yaptırım kapıda olabilir. Peki yatırımcıların yoğun olarak tercih ettiği bu borsa neden araştırılıyor? Soruşturma diğer borsalara genişletilecek mi?

Kripto Para İncelemesi

NYT haberine göre ABD Hazine Bakanlığı, Kraken’in İran’da bulunan kullanıcılara hizmet verip vermediğini araştırıyor. İran hali hazırda ABD ambargolarıyla ekonomik olarak baskı altında ve kripto paraların bu ambargoyu delmesi istenmiyor. Öte yandan İran, ülkede Bitcoin madenciliğine izin vererek ihracat ve ithalat ödemelerinde şirketlerin hareket alanını genişletiyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken, şirkete bağlı beş kişiye göre, İran ve başka yerlerdeki kullanıcıların kripto para yatırımı yapmasına izin vererek ABD yaptırımlarını ihlal ettiğinden şüphelenilen bir soruşturmayla karşı karşıya. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, 2019'dan beri Kraken'i araştırıyor ve şirketten bilgi sızdıran kişilere göre borsa ciddi bir para cezası alabilir.

Ambargolar ve Kripto Para

Kullanıcıların çeşitli kripto para birimleri almasına, satmasına veya elinde tutmasına izin veren 11 milyar dolar değerinde özel bir şirket olan Kraken, daha önce düzenleyici eylemlerle karşı karşıya kaldı. Geçen yıl, C.F.T.C. şirkete 1,25 milyon dolar ceza kesti.

Venezuela, İran ve son olarak Rusya kendilerine uygulanan ambargoyu delmek için çeşitli yollar ararken kripto paraları keşfetti. Üç ülkenin vatandaşları da uluslararası ödemelerini sorunsuz şekilde yapabilmek için kripto paralardan fazlasıyla yararlanıyor. İran bunu bir adım daha öteye götürerek geçtiğimiz yıl İran’daki madenciler tarafından çıkarılan Bitcoin’lerin sınır ötesi ödemelerde kullanımı için birçok şirkete izin verdi.

Uluslararası ödeme sisteminin dışına atılan ve ambargolarla ekonomik olarak sıkıştırılan bu ülkeler çeşitli kaçış yolları bularak hayatta kalmaya devam ediyor. ABD’li yetkililer kripto paraların ambargoları delme konusunda ciddi bir etkiye sahip olmadığını birçok kez söyledi. Ancak açılan soruşturmaya bakılırsa bu ihtimali umursuyorlar.

Coinbase soruşturmasının ardından Kraken'in büyük bir para cezası alması piyasaların daha fazla düşmesine sebep olabilir.

Read Entire Article