Son Dakika: ABD Kripto Para Yasasıyla İlgili Önemli Gelişme!

2 years ago 121

En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 21.950 dolardan alıcı buluyor. Bu haber Bitcoin’in yönü için önemli olabilir. TerraUSD krizi sonrasında ABD’li yetkililer kripto para düzenlemesinin aslında ne kadar öncelikli bir konu olduğunun farkına vardı. Yeller, Gensler ve diğerleri yıl bitmeden güçlü bir yasanın yatırımcıları koruması gerektiğine dikkat çekmişti.

ABD Kripto Para Düzenlemesi

ABD Meclis milletvekilleri, konuya aşina olan insanlara göre, iki partili stablecoin düzenlemesini öteliyor. Stablecoinleri düzenlemek için demokratlar ve cumhuriyetçilerin iki taraflı bir yasa tasarısını değerlendirdiği bir süredir konuşuluyordu. Potansiyel anlaşma, neredeyse hiç düzenleme olmaksızın gelişen bir sektöre daha katı kurallar uygulamak için ilk önemli adımı oluşturacaktı. Milletvekilleri anlaşmayı müzakere etmeye devam edecek ancak tasarı Eylül’e ertelendi.

Terra krizinin ardından kripto para piyasalarında on milyarlarca dolar buharlaştı. Bu olayın dolaylı etkilerini de düşünürsek yatırımcılara verilen zarar aslında çok daha büyüktür. ABD’li yetkililer Mayıs ayındaki çöküşten bu yana özellikle stablecoinlerin acil olarak düzenlenmesi gerektiğini söylüyor.

Terra ve Kripto Para Düzenlemesi

Mayıs ayında Terra iflası yaşandı ve bunun kritik bir dönüm noktasını temsil ettiğini defalarca söyledik. Kripto paraların zor toparlanan imajına büyük zarar veren Terra iflası piyasaların düzenlenmesi konusunda hükümetleri de harekete geçmeye itti. Singapur, Güney Kore, ABD, İngiltere ve daha birçok ülke devam eden kripto para yasası çalışmalarına hız verdi. Algoritmik stablecoinlerin riskleri çok daha iyi anlaşıldı ve DeFi büyük bir darbe aldı.

Özgürlükler ve inovasyonun önünün açık olması gerektiğine olan inanç Terra olayının ardından zayıfladı. Kripto paraların, vatandaşlarına daha fazla zarar vermesini istemeyen ülkeler aslında tam da ihtiyaçları olan bir kötü örnek buldu. Do Kwon’un kişiliği, kirli geçmişi, Terra’nın çöküşe meyilli mekanizması ve daha fazlası tam da ihtiyaç duyulan bir örneği temsil ediyor.

Artık kripto para düzenleyicilerinin elinde Terra gibi kötü bir örnek var ve kripto para yatırımcılarının önemli bir kısmı da bu örneğe bakarak onların harekete geçmesini istiyor. Eylül hem yapılacak FED toplantısı hem de stablecoin düzenlemesi sebebiyle kripto paralar için yoğun geçecek. Bitcoin, erteleme haberinin ardından 21.840 dolara kadar geriledi. Fiyat zaten Çarşamba günü yapılacak FED toplantısı sebebiyle bir süredir bugün düşüyordu.

Read Entire Article