Son Dakika: Amerika Milyar Dolarlık Kripto Para Davası Açtı!

2 years ago 99

Amerikalı düzenleyiciler kripto paraları yakından izliyor ve birkaç aydır ilklere şahit oluyoruz. CFTC harekete geçti. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, açtığı 1,7 milyar dolarlık Bitcoin davasında Mirror Trading International Tescilli Limited isimli şirketi hedef tahtasına koydu. Peki davanın gerekçesi ne? Davanın tek muhatabı Mirror Trading de değil. İşte detaylar.

Milyar Dolarlık Kripto Para Davası

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, Stellenbosch, Western Cape, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mirror Trading International Limited'den (MTI) Cornelius Johannes Steynberg'i suçlayarak Teksas'ın Batı Bölgesi için ABD Bölge Mahkemesine bir sivil icra davası açtı.

Steynberg, MTI aracılığıyla 1,7 milyar doların üzerinde para topladı. Bu eylem, CFTC’nin dahil olduğu en büyük dolandırıcılık vakalarından birini temsil ediyor. Devam eden davasında CFTC, dolandırılan yatırımcılara tam tazminat, haksız elde edilen kazançların geri ödenmesi, para cezaları, ticaret yasakları ve Ticaret Borsası Yasası ile CFTC Düzenlemelerinin gelecekteki ihlallerine karşı kalıcı bir ihtiyati tedbir talep ediyor.

CFTC, mağdurları suçluluların yeterli fon veya varlığa sahip olmayabileceğinden, iade kararlarının kaybedilen paranın geri alınmasıyla sonuçlanmayabileceği konusunda uyarıyor.

MTI Dolandırıcılığı

Mirror Trading International Tescilli Limited (MTI) 18 Mayıs 2018'den yaklaşık 30 Mart 2021'e kadar, bir emtia havuzuna katılım için yatırımcılardan Bitcoin topluyordu. Havuza yatırım yapan kullanıcıların varlıkları kötü niyetli olarak kullanıldı ve Sternberg yurt dışına kaçtı. Ancak kısa süre önce Brezilya’da INTERPOL tutuklama emriyle gözaltına alındı.

CFTC baş şüpheli yakalandığı için elde edilen varlıkların en azından bir kısmını kurtararak yatırımcılara dağıtmak istiyor. Bugün FBI da yaptığı basın açıklamasında OneCoin dolandırıcısının en fazla aranan 10 suçlu arasına dahil edildiğini söyledi. ABD, kripto para dolandırıcılarıyla ilgili davalara son birkaç aydır ağırlık gösteriyor. Yakın zamanda bulunmasına hiç ihtimal verilmeyen MtGox saldırganları tespit edilmiş ve yargı karşısına çıkartılmıştı.

Read Entire Article