Son Dakika: ApeCoin, Bu Altcoinlerden Birine Taşınacak!

2 years ago 105
Okuma Süresi: 2 Dakika

Ethereum tabanlı ApeCoin’in yuvadan ayrılma vakti geliyor. Kısa süre önce metaverse arazileri mintlenirken birçok sorun oluşmuştu. İşlem ücretleri, başarısız işlemlerin maliyetleri ve çok daha fazla problem sebebiyle Yuga Labs, Ethereum’dan taşınmaları gerektiğini açıklamıştı. Görüşmeler sürerken yeni detaylar belli oldu.

ApeCoin

Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunun arkasındaki firma, proje Ethereum sonrası bir geleceği düşündüğü için layer1 talipleriyle görüşüyor. Avalanche ve Flow seçenekler arasında yer alıyor. Yuga Labs’ın “Otherside” metaverse arazi satışı 100 milyon dolardan fazla işlem ücretine sebep olmuştu. Bunun önemli bir kısmında ise işlem hataları sebebiyle ücretler boşa gitti ve Ape yönetimi alıcılara harcadıkları bakiyeyi iade etti.

Bu olay sonrasında hem Yuga Labs hem de ApeCoin DAO yönetim kurulu üyeleri, ApeCoin‘in Ethereum’dan taşınmasıyla ilgili teklifleri değerlendiriyor.

ApeCoin Taşınacak

Her iki ağın arkasındaki firmalardaki yöneticilere göre iki talip, Avalanche ve Flow. Her iki blockchain de kendilerini Yuga’nın inşa ettiği gibi büyük ölçekli bir NFT ekosistemine ev sahipliği yapmak için daha uygun buluyor. Yuga Labs, ilk olarak 30 Nisan’daki bir Twitter ileti dizisinin sonunda potansiyel bir ApeCoin geçişine değindi ve APE sahiplerinden oluşan merkezi olmayan özerk organizasyonu (DAO) bunu bir olasılık olarak düşünmeye davet etti.

ApeCoin Vakfı‘na aşina bir kaynak kurulun daha önce farklı bir layer1’e (Ethereum killer projeler) geçmeyi düşünmediğini, ancak tweet’in DAO üyeleri arasında devam eden potansiyel bir hareket hakkında tartışmalara yol açtığını söyledi. Kaynağa göre DAO yönetim kurulu yeni zincirler için “aktif olarak alışveriş yapmıyor” olsa da bir teklifte oylanacaksa zincir geçişi de dahil olmak üzere DAO’nun isteklerini yerine getirme sorumluluğunu kabul ediyor.

ApeCoin yönetim kurulu üyeleri arasında Reddit kurucu ortağı Alex Ohanian, Animoca Brands başkanı Yat Siu ve FTX’in oyun başkanı Amy Wu yer alıyor. DAO, kurulduğu mart ayından bu yana şimdiye kadar 11 farklı teklifi oyladı.

Ava Labs‘ın kurucu ortağı ve COO’su Kevin Sekniqi bir röportajda “Yuga ile alt ağlar hakkında bazı erken görüşmeler yaptık ve kesinlikle adımımızı atmaya hazırız. Hepimiz arazi satışı ile gördük, bu büyüklükteki NFT ekosistemlerinin ölçeklenebilir bir ortamda var olması gerekiyor” dedi.

Flow’un arkasındaki şirket Dapper Labs CEO’su Mik Naayem şunları söyledi;

“ApeCoin DAO’nun yönetim kurulu üyesi olan kişilerle bazı görüşmeler yaptık ve bence oylamaya gelecek. CryptoKitties benzer zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bence Flow (ApeCoin) için harika bir yuva olurdu”.

Read Entire Article