Son Dakika: Beklenen İflas Geldi! Kripto Paralar Neden Düşüyor!

1 year ago 71

Bitcoin fiyatı yazı hazırlandığı sırada 16.200 dolardan alıcı buluyor ve yeni gelişmeler satıcıları güçlendiriyor. Genesis’in iflasını açıklayacağına dair endişeler Pazartesi gecesinden bu yana yatırımcıların risk iştahını önemli ölçüde azalttı. Derken beklenen iflas kararı BlockFi’den geldi. Kripto paralar ilerleyen saatlerde daha da düşebilir.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

BlockFi, Sam Bankman-Fried'in kripto imparatorluğunun çöküşünün ardından iflas başvurusunda bulunan en son kripto firması oldu. Decrypt raporuna göre şirket iflas başvurusunda bulundu. Şirketten bir kaynak Decrypt raporuna göre iflas kararını doğruladı. Kullanıcıların kripto para yatırarak kazanç elde edebildiği platform ilk olarak FTX'in iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 11 Kasım'da para çekme işlemlerini durdurdu.  BlockFi o tarihte yazdığı bir mektupta, "Dünyanın geri kalanı gibi biz de bu durumu Twitter aracılığıyla öğrendik," dedi. "FTX ve Alameda ile ilgili haberler karşısında şok olduk ve dehşete düştük." Açıklamalarında bulunmuşlardı.

Şirket birkaç ay önce 3AC iflasıyla batma noktasına gelmiş ancak FTX tarafından atılan adım sonrasında iflastan kurtulmuştu. Şimdi FTX’in iflasıyla artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiş oldu. Yaklaşık 15 gündür şirketin yakında iflas edebileceğine dair söylentiler zaten dolaşıyordu. Zincirleme iflaslar kripto para endüstrisindeki diğer devlere de zarar veriyor.

Kripto İflası Geldi

18:20’de gelen duyuruya göre New Jersey Bölgesi için Amerika Birleşik Devletleri İflas Mahkemesinde BlockFi resmi başvurularını yaptı. Şirketin mali danışmanı Berkeley Research Group'tan Mark Renzi konuyla ilgili şunları söyledi;

“FTX'in çöküşüyle birlikte BlockFi yönetim ekibi ve yönetim kurulu, müşterileri ve Şirketi korumak için derhal harekete geçti. BlockFi, kuruluşundan bu yana kripto para endüstrisini olumlu yönde şekillendirmek ve sektörü ilerletmek için çalıştı. BlockFi, tüm müşteriler ve diğer paydaşlar için en iyi sonucu elde eden şeffaf bir süreci dört gözle bekliyor."

Şirket ise sürecin zaten bir süre önce başladığını yayınladığı duyuruda şöyle açıkladı;

“Bu 11. bölüm davalarına paralel olarak, Bermuda'da kurulu bir şirket olan BlockFi International Ltd. yakın vadede Bermuda'nın 1981 tarihli Şirketler Yasası'nın 161 (e) bölümü uyarınca ortak geçici tasfiye memurlarının atanması için Bermuda Yüksek Mahkemesi'ne bir dilekçe sundu. BlockFi şu anda müşteri taleplerinin Bölüm 11 süreci aracılığıyla ele alınacağını öngörmektedir.”

2017 yılında kurulan BlockFi, bireysel ve kurumsal yatırımcılar için kripto para lending hizmeti vermekteydi.

Read Entire Article