Son Dakika: Beklenen Kripto Duruşması Başladı! İşte İlk Açıklamalar!

1 year ago 72

Kripto para piyasalarını Kasım ayında yerle bir eden FTX çöküşü başta Hazine Bakanı Yellen olmak üzre çok sayıda yetkiliyi şaşırttı. Yetkililer geleneksel finans sisteminin bu süreçte zarar görmemiş olmasından memnun ancak aynı şey kripto para yatırımcıları için geçerli değil. Bugün Senato, FTX gündemiyle önemli bir duruşmaya ev sahipliği yapıyor. İşte ilk açıklamalar.

ABD Kripto Para

ABD Senato Komitesi birkaç dakika önce duruşmaya başladı. Burada ana gündem kripto paralar ve FTX gibi merkezi şirketlerin risklerine karşı ABD vatandaşlarının nasıl korunacağı olacak. FTX çöküşünün regülasyonları hızlandırması bekleniyor ve bu iyi bir şey.

Senatör Stabenow, şunları söyledi;

“Şimdiden belli olan bir şey var. Kripto endüstrisi, Amerikalıların ABD piyasalarında işlem yaparken beklediği ve hak ettiği müşteri korumalarından yoksundur”.

Senatör John Boozman ilk açıklamaları;

“Raporlar tam bir risk yönetimi eksikliği, çıkar çatışmaları ve kötüye kullanılan fonlar olduğunu gösteriyor. Özellikle finans piyasalarımızda bu tür davranışlara yer yoktur. Bu duruşma, kamuoyunun ön saflarda yer alan bir düzenleyici olan CFTC'nin temel bakış açısından neler olduğunu, kurumun tepkisini ve kurumun ABD'li müşterileri ve yatırımcıları korumak için ihtiyaç duyduğu araçları öğrenmesini sağlayacak. BTC bir emtia ve emtia ticareti yapan borsalar varsa, o zaman düzenlenmeleri gerekir.”

CFTC Başkanı Behnam söz aldı ve şunları söyledi;

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde yaşanan olaylar, dijital varlık piyasasının içinde bulunduğu tehlikeli durumu en üzücü şekilde gözler önüne seriyor. Yıllardır birçok kişi federal ve eyalet bazlı düzenlemelerin kapsamlı bir yaklaşım için uygun olmayan bir ikame olduğunu kabul etti. Hızla büyüyen bu risk pazarlarında korkuluklar oluşturmak için düşünceli bir düzenleyici yaklaşım üzerinde hızla hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Diğer federal mali düzenleyicilerin aksine, CFTC kurallar yazmak ve bu pazarı denetlemek için gerekli yetkiden yoksundur.

Senatör Boozman, CFTC Başkanının düzenleyici olarak ılımlı hareket ettiği konusundaki iddiaların gerçeklik payını sordu. Behnam: "Bunu açıkça reddediyorum" (Pozitif ayrımcılık vs yapmadık) Bitcoin (BTC) 19.965 dolardan alıcı buluyor.

Detaylar geliyor.

Read Entire Article