Son DAKİKA! Biden ve Ekibinden Kripto Para Duyurusu!

1 year ago 61

Kripto paralar geçtiğimiz yıl yaşadığı büyük facialar sebebiyle düzenleyicilerin radarına sert biçimde girdi. Artık devletler kripto para piyasalarındaki kötü aktörlere karşı harekete geçmenin zamanının geldiğini düşünüyor. Bu doğrultuda ABD dahil birçok devlet önemli adımlar attı.

Kripto Paralar Son Dakika

Beyaz Saray kripto paraları konu alan önemli bir duyuru yayınladı. Ayrıca Bloomberg haberine göre Biden önümüzdeki aylarda kripto paralar hakkında önceliklerini açıklayacak. Beyaz Saray tarafından yayınlanan duyuru bugüne kadar neler yapıldığına ve hangi konulara odaklanıldığına değiniyor.

“2022 kripto para birimleri için zor bir yıl oldu. Mayıs ayında, "stablecoin" olarak adlandırılan varlık grubunun bir kısmı patlayarak bir iflas dalgasına yol açtı. Sadece aylar sonra, büyük bir kripto para borsası çöktü. Kripto para şirketlerine güvenen birçok sıradan yatırımcı ciddi kayıplar yaşadı, ancak neyse ki kripto para piyasalarındaki çalkantıların bugüne kadar daha geniş finansal sistem üzerinde çok az olumsuz etkisi oldu. Kripto para nispeten yeni olsa da, bazı kripto para şirketlerinin sergilediğini gördüğümüz davranışlar ve bu davranışların yarattığı riskler yeni değildir. Yönetim olarak odak noktamız, kripto para birimlerinin finansal istikrarı baltalamamasını sağlamaya, yatırımcıları korumaya ve kötü aktörleri sorumlu tutmaya devam etmektir.”

Biden'ın talimatıyla, geçtiğimiz yılı kripto para birimlerinin risklerini tespit etmek için ABD’li yetkililer harekete geçti.

“İlk olarak, yönetimdeki uzmanlar, dijital varlıkların güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirilmesine yönelik ilk kez bir çerçeve oluşturdular. Kripto paralara güç veren teknolojiler ödemeleri daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli hale getirmenin yollarını sunabilir. Ancak bu çerçeve açık riskleri tanımlamaktadır. Örneğin, bazı kripto para kuruluşları yürürlükteki mali düzenlemeleri ve temel risk kontrollerini (ülkenin hane halklarını, işletmelerini ve ekonomisini koruyan uygulamalar) görmezden gelmektedir. Buna ek olarak, kripto para platformları ve destekçileri genellikle tüketicileri yanlış yönlendirmekte, çıkar çatışmaları yaşamakta, yeterli açıklamaları yapmamakta veya düpedüz dolandırıcılık yapmaktadır. Ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin agresif füze programını finanse etmek için bir milyar dolardan fazla para çalmasını sağlayan sektör genelinde zayıf siber güvenlik var.”

Detaylar geliyor.

Read Entire Article