Son Dakika: Binance Bu Altcoin Projesine Yatırım Kararını Açıkladı!

2 years ago 76

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası yatırım için bir altcoini seçti. Ekosistemin gelişmesi için yatırımlarına devam eden Binance, Ethereum gibi layer1 hizmeti verecek olan altcoini seçti. Daha önce de aynı projeye yatırım yapan kripto devi bugün yeni yatırımını duyurdu. Peki hangi projeye yatırım yapılıyor?

Binance Altcoin Yatırımı

Binance Labs, Aptos ekibi tarafından duyurulan daha geniş bir bağış toplama turunun bir parçası olarak Aptos'a yatırım yapıyor. Fonlar, Aptos'un ölçeklenebilir ve yükseltilebilir katman-1 blockchain'ini daha da geliştirmek için kullanılacak. Aptos blockchaini, daha hızlı işlem yürütmek için Move dilini kullanır ve daha güvenli bir kullanıcı deneyimi için esnek anahtar yönetimini destekler.

Binance borsasının risk sermayesi kolu Binance Labs, güvenlik ve kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak oluşturulmuş yeni nesil bir layer1 blockchain’i olan Aptos Labs'a stratejik bir yatırım yaptı. Bu, bu yıl mart ayında açıklanan ilk finansman turunun ardından gelen ve Binance Labs'in altyapı inşa etme taahhüdünü daha da genişleten bir devam yatırımıdır.

Binance Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He şunları söyledi;

“Aptos ekibiyle yakın bir şekilde çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Binance her zaman blockchain teknolojisinin kitlelere fayda sağlama gücüne inandı. Bununla birlikte altyapı inşası, endüstride bir darboğaz olmaya devam ediyor. Aptos ekibinin teknolojik rekabet gücünün, Web3 için yeni kullanım durumlarını desteklerken blockchain altyapısına daha fazla ölçeklenebilirlik getirebileceğine inanıyoruz."

Aptos Nedir?

Birinci katman blockchain çözümü üretmeyi amaçlayan Aptos, Solana/Ethereum gibi bir akıllı sözleşme platformu olacak. Hız, düşük işlem ücretleri ve yüksek güvenlik gibi oldukça iddialı söylemleri var. Bu denli iddialı söylemler genellikle şüphe gerektirse de Binance gibi sektörün öncülerinin desteğini alıyor olmaları şimdilik onları ilgi çekici hale getiriyor. Ağın kripto parası APT olarak isimlendirecek ve henüz başlatılmış değil. Aptos CEO'su Mo Shaikh son Binance yatırımı hakkında şunları söyledi; “Aptos, doğası gereği, ana akım Web3'ün benimsenmesiyle ilgili günümüzün temel zorluklarını ele almak için tasarlandı. Amacımız, önce insan kullanılabilirliği için tasarlanmış esnek, modüler bir mimari aracılığıyla en performanslı, üretime hazır bir blockchain sunmaktır. Binance Labs ekibinin devam eden stratejik desteği, mevcut tüketici zorluklarını ve gelecekte ortaya çıkacak zorlukları çözen yeni nesil uygulamalar oluşturmak için ekosistemimizi daha da güçlendirmemize yardımcı oluyor.” Ekip, saniyede 160 binden fazla akıllı sözleşme işlemini işleyebilen bir paralel yürütme motoru tasarlıyor. Bu verimlilik, sistemin iş yüküne otomatik olarak uyum sağlayabilmesi ve zincir içi işlemlerle ilgili tüm erişim çakışmalarını dahili olarak yönetebilmesi nedeniyle mümkündür. Veya mümkün olduğu iddia ediliyor.
Read Entire Article