Son Dakika: Binance Terra (LUNA) İçin Delist Açıklaması Yaptı.

2 years ago 115

En büyük kripto para borsası Terra (LUNA) hakkında dakikalar önce delist açıklaması yaptı. Peki neye göre liste dışı bırakılacak? Binance, son yaptığı açıklamada LUNA fiyatının 0,005 doların altına düştüğü senaryoda marjin işlemlerden kaldırılacağını açıkladı. Fakat spot listelemenin dışına atılıp atılmayacağıyla ilgili bir şey söylemedi.

Terra (LUNA) Delist

LUNA fiyatı 0,005 doların altına düştüğünde marjin işlemlerin dışına atılacak. Yazı hazırlandığı sırada LUNA 0,008 dolardan alıcı bulmaya çalışıyor. LUNA arzı yazı hazırlandığı sırada 19 milyara ulaştı. Dün yapılan haberlerde fiyatın 1 cent’in altına da düşebileceğinden arzın katlanarak artacağından bahsetmiştik. Kripto para piyasalarında 100x ve 1000x kazançlar mümkündür. Aynı şekilde LUNA’da yaşadığımız gibi %99,99 kayıplar da yaşayabilirsiniz.

Binance aşağıdaki açıklamayı yaptı;

“LUNAUSDT kalıcı sözleşmelerinin mevcut onay boyutu kısıtlamaları nedeniyle, Binance Vadeli İşlemler aşağıdaki ihtiyati tedbirleri alacaktır:

LUNAUSDT sözleşmelerinin fiyatı 0,005 USDT’nin altına düşerse, Binance sözleşmeleri listeden çıkarmaya devam edecektir. Listeden çıkarma süresi de dahil olmak üzere daha fazla bilgi yakında paylaşılacak.

BUSD marjlı LUNA vadeli işlem sözleşmeleri teminat olarak BUSD kullanır. Kullanıcılar 1-8x kaldıraç arasında seçim yapabilir. Kullanıcılar, BUSD marjlı ve USDT marjlı LUNA vadeli işlem sözleşmeleri için teminat olarak BUSD ve/veya USDT’yi birbirinin yerine kullanabilir”.

Güncelleme: LUNA, Binance vadeli işlemler listesinden 18:30’da kaldırılacak.

Yüksek Kazanç Umudu

Yatırımcıların bir kısmı son günlerde LUNA’nın toparlanacağı yönündeki beklentileri sebebiyle 1 doların üzerinde fiyatlardan alımlar yaptı. Yüksek kazanç beklentisiyle yapılan alımlar daha şimdiden %99 eridi. Kripto tarihinin en büyük 3 olayından birini bu hafta yaşadık ve yatırımcıların birçoğu geçmişte benzer bir süreci tecrübe etmediği için yanlış adımlar attı. Fiyatı 140 dolardan düşen LUNA’nın 0,0001 dolara da inebileceği ihtimalini göz ardı etti.

Kripto para piyasalarında volatilite yatırımcılara her zaman para kazandırmaz. Ayı piyasalarının en zor günlerinde sadece saatler içinde tüm paranızın kaybolmasına da sebep olabilir. Bundan dolayı tek bir kripto paraya bağlı kalmayarak, portföyünüzü daha az riskli varlıklarla güçlendirmeniz avantajınıza olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article