Son Dakika! Bitcoin Neden Düşüyor? 28.000 Doları Kaybetti! Kripto Para Düşüşünün Sebebi!

1 year ago 53

Yazı hazırlandığı sırada kral kripto para birimi 28.000 doların da altına düştü. Fiyat düşmeye devam ediyor. Şimdilik 27.700 dolar desteği satıcıları durdurdu ancak ilerleyen saatlerde tehlike baskı artabilir.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Bugün Coinbase borsasına giren binlerce BTC ve son birkaç gündür artan CDD verileri yatırımcıları zaten endişelendiriyordu. Şimdi de yükselen DXY ve Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısı sebebiyle yatırımcılar risklerini azaltıyor. Fed’in faiz artırımlarını durdurduğunu açıklaması için daha fazla beklememiz gerekecek çünkü manşet enflasyon halen Fed’in istediği seviyede değil.

Ayrıca Fed erken gevşeme konusunda çok titiz davranacağını zaten açıklamıştı. Tüm bunlar birleştirildiğinde Powell tarafından yapılacak açıklamaların yükselişten çok düşüş getireceği beklentisi yatırımcılar arasında yayılıyor.

Son gelen hacimli satışların ardından Bitcoin 27.799 dolara iğne attı. Pazar günü yaşanan yükseliş Binance borsası destekliydi ve diğer borsalarda satış ağır basıyordu. Bugün gelen düşüşle son hareketin ekstra spekülatif olduğunu da gördük. 7 gündür hem short hem de long pozisyonlar istikrarlı biçimde temizleniyor.

Kripto Paralar Dönüm Noktasında

Bugün ivme kazanan Bitcoin düşüş altcoinlerde çarpan etkisi oluşturdu. Birçok altcoin kritik destek seviyesini kaybetti ve bu kesinlikle endişe verici. Zorlu aşılan dirençlerin yanında destek seviyelerinin bu denli hızlı kaybediliyor oluşu “yatırımcılar diken üstünde” dedirtiyor. Yükselişe güvenin zayıflığı da Bitcoin cephesindeki kayıpların altcoinlerde katlanarak artmasını sağlıyor.

Yatırımcılar genellikle Fed öncesi yüksek volatilite görür ve eğer çok iyi bir trader değilseniz bu günlerde ekranlardan biraz uzaklaşmak sizin faydanıza olabilir. Bu tarz ani düşüşlerin peşinden geç kalmış short pozisyonlarını avlamak için ara yükselişler de görürüz. Bu da hem long hem de short pozisyon alanların soğuk terler dökmesine neden olur.

Kral kripto para biriminin bir sonraki destek bölgesi 27.700 dolar ve altında kapanışlar 26.500 ve 25.200 dolara kadar daha sert bir düşüşe kapı aralayabilir. Powell tarafından yapılacak faiz tavanı ilanı veya iması Çarşamba günü fiyatın geri dönmesi için iyi bir katalizör olabilir. Peki şimdi? Şimdi belirsizlik hakim ve Bitcoin satıcıları güçlü görünüyor.

Read Entire Article