Son Dakika: Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

2 years ago 119

En büyük kripto para birimi saat 16:15 itibariyle aralıksız düşüyor ve peş peşe kırmızı mumlar yakıyor. Yazı hazırlandığı sırada fiyat 36.500 dolara kadar gevşedi. Bitcoin 36.900 dolardan alıcı bulmaya çalışıyor ancak son geri çekilme altcoinlerde daha büyük kayıpları tetiklemeye başladı. Peki Bitcoin ve altcoinler neden düşüşe geçti?

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Dün FED tarafından yapılan açıklamalar çoğu analist tarafından yumuşak kabul edilse de artık faizlerin aralıksız artırılacağı kesinleşti. Bilançonun azaltılmasıyla ilgili net söylemler geldi ve risk piyasalarını ayakta tutabilecek pek bir şey kalmadı. Başta Bitcoin olmak üzere riskli varlıklarda daha ciddi düşüşlerin yaşanmasından endişe ediliyor. Son 1 saatte 108 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi.

ABD borsalarında ise farklı bir durum söz konusu değil. DOW %2,53 ve NASDAQ %3,96 düşüş yaşadı. S&P 500 ise yazı hazırlandığı sırada %3’e yakın zararla güne devam ediyor.

Kripto Paralar Düşüyor

FED henüz 75 baz puan faiz artışı için erken olduğunu düşünüyor. Ancak her seçeneğin masada olduğunu söylemeyi de ihmal etmiyor. Pandemi sürecinde piyasaya sürülen dolarların artık toplanma zamanı geldi ve bu durum en fazla risk piyasalarını etkiliyor. Hisse senetleriyle uzun süredir uyumlu hareket eden Bitcoin, son düşüşten fazlasıyla etkilendi. Uzun süredir 36.500 dolar seviyelerine bir düşüş bekleniyordu, bugün korkulan gerçeğe dönüştü.

Çok sayıda uzman Haziran ayı bitmeden piyasalarda daha büyük bir çöküşün yaşanacağını tahmin ediyor. BitMEX eski CEO’su başta olmak üzere birkaç isim yüksek sesle 30.000 dolar hedeflerini yakın zamanda yineledi. Bitcoin’den daha fazla düşüş yaşayan altcoinler önemli destek seviyelerini yeniden kaybetti.

Ethereum yazı hazırlandığı sırada 2.774 dolardan alıcı buluyor ve XRP tekrar 0,60 dolara gevşedi. Öte yandan SEC Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonunu onayladı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article