Son Dakika: Coinbase Borsasından Şok Kripto Davası!

2 years ago 78

Kıyamet gibi bir gün yaşıyoruz. ECB, FED ve SEC başkanları aynı anda ekonomi ve kripto paralar hakkında konuşuyor. Kraliçe Elizabeth ise ağır hasta ve aile üyeleri hastaneye gidiyor. Son 1 saattir yaşanan gelişmeler yetmezmiş gibi şimdi de Coinbase borsasının şok kripto davası gündeme oturdu. Diğer gelişmelerle ilgili duyurular Coin Türk üzerinden yayınlanıyor oradan takip edebilirsiniz. Konumuz Coinbase ve başlıyoruz.

Coinbase Kripto Davası

Coinbase, ABD Hazinesinin Tornado Cash üzerindeki yaptırımlarına yönelik ilk yasal itirazı destekliyor. Dava, yeni bir argümana odaklanıyor: ABD hükümetinin ulusal güvenlik amaçları için yinelenen kodu hedefleyip hedefleyemeyeceği. Çalışanlar, Teksas'ın Batı Bölgesi için ABD Bölge Mahkemesi'nde dava açtılar.

Dava, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin (OFAC), Tornado Cash'i yaptırım listesine almasının 1 ay sonrasında geldi. Davada, ikisi Coinbase çalışanı olan altı davacı bulunuyor. Borsa, Tornado Cash'i kullanan ve yaptırımların yürürlüğe girmesinden kısa bir süre zarar görebilecek kullanıcılara ulaştı. Davacılardan bazıları, Ukrayna'ya bağış yapmak için gizlilik odaklı kripto para mikserini kullandıklarını söylüyor.

Detaylar geliyor.

Read Entire Article