Son Dakika: Coinbase Bu 5 Altcoini Listeleyebileceğini Açıkladı! 1 Tanesi İptal Edildi!

2 years ago 97

Coinbase dakikalar önce, listeleyebilecek ve listelenmeye hazırlanan altcoinleri paylaştı. Bir altcoin için kötü haberi verdi. Coinbase hali hazırda borsada işlem göre bir şirket olduğu için listeleme süreçlerini çok daha dikkatli yürütmeye çalışıyor. Bu sebepten listelemeye hazırlandığı altcoinleri ayrı bir kategoriye alarak yatırımcıları bilgilendiriyor.

Coinbase Borsasında Listelenecek Altcoinler

Amerika’nın en büyük kripto para borsası Coinbase, AirSwap (AST) ve MetisDAO (METIS) isimli iki altcoini yol haritasına eklediğini açıkladı. Bu altcoinler ilerleyen günlerde borsada listelenebilir. Listelemek için planladığı altcoinler arasına Arcblock (ABT), Jupiter (JUP) ve SwftCoin (SWFTC)’i ekledi. Kötü haber ise LockTrip (LOC) için geldi. Bu altcoinin daha önce listelenebileceği açıklanmıştı ancak Coinbase bunu o listeden kaldırdı. Yani altcoinlerin listelenebilecek kategorisine alınması “kesin listeleme hazırlığı” anlamına gelmiyor.

Coinbase, mümkün olduğunca fazla bilgi simetrisi sağlayarak şeffaflığı artırma çabasıyla bu listeleri ayrıca paylaşıyor. Peki Coinbase neden bu ve diğer birçok altcoini listelemeye hazırlanıyor. Bu konuda şunları söylüyorlar.

“Asset Hub'ı lansmanımız sırasında belirttiğimiz gibi, amacımız yasal, uyumluluk ve teknik güvenlik standartlarımızı karşılayan mümkün olan her varlığı listelemektir. Bu standartlar, bir projenin piyasa değerini veya popülerliğini hesaba katmaz. Bu, standartlarımızı karşılamadığına karar verdiğimiz ve bu nedenle şu anda Coinbase'de listelenmeyeceğine karar verdiğimiz varlıklar olduğu anlamına geliyor”.

Coinbase Hangi Altcoinleri Listelemiyor

Şeffaf bir şekilde popüler bazı altcoinleri neden listelemediklerini de açıklıyorlar. Başlıca sebepleri ise Coinbase tek tek sayıyor.

  • Varlığın yasal, uyumluluk ve teknik güvenlik açısından minimum standartlarımızı sağlamıyor oluşu.
  • Varlık hakkında yeterli bilgiye sahip olmamamız.
  • Teknik entegrasyon çalışması gerekli projeler

Geçtiğimiz yıl Coinbase yaptığı açıklamada müşterilerinin talepleri doğrultusunda daha fazla altcoin listeleyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 1 yıl içinde 100 civarında kripto para Coinbase tarafından listelendi. Bu listelemeler sebebiyle birçok altcoin %30-40’ları aşan artışlar yaşadı.

Örneğin dakikalar içinde yukarıda listelenebileceğini söylediğimiz altcoinler;

  • AST Token %15 artış
  • MetisDAO (METIS) %18 artış
  • ABT Token %10 artış
  • Jupiter (JUP) %40 artış
  • SWFTC Token %21 artış

Peki ya listelenme ihtimali ortadan kalkan LOC Token’e ne oldu? Elbette %15’e yakın satış yedi. Yukarıda artış yaşayan altcoinler neden yükseliyor? Coinbase tarafından bu altcoinlerin listelenme ihtimali oldukça arttı ve resmi listeleme duyurusu daha fazla hacim ve potansiyel yatırımcı anlamına geliyor. Üstelik Coinbase gibi büyük bir borsadan kabul görmek projelerin güvenilirlik, popülerlik skorlarına da olumlu yansıyor. Büyük ihtimalle resmi listeleme duyurusu geldiğinde bu altcoinler yeniden çift haneli yükseliş yapacaklar. Veya LOC gibi listelenme süreçleri iptal edilecek ve aynı oranda aşağıya düşecekler.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article