Son Dakika: DSÖ Açıklamasıyla Kripto Paralar Düşecek Mi?

2 years ago 99

En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 22.039 dolara düştü. Peki Bitcoin neden düşüyor? Kripto para yatırımcıları COVID sürecini çok iyi hatırlıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son dakika açıklaması kripto paralar üzerinde negatif etki oluşturabilir. Fiyat şimdilik sınırlı tepki vermiş olsa da ilerleyen günlerde gelecek açıklamalar önemli.

Kripto Paralar Neden Düştü?

Bitcoin 24.200 dolar direncinden ret yediği için 22.500 dolar altına sarkmıştı. Tesla’nın Bitcoin satışı da bu geri çekilmeye katkıda bulundu. Yaklaşık 30 dakika önce DSÖ tarafından yapılan açıklamada ise “Maymun çiçeği salgının uluslararası öneme sahip acil bir durum olduğu” söylendi. Acil durum ilanı, durumun ciddiyetini anlamak için önemli. Fakat erkenden paniğe kapılmamak gerekiyor. Maymun Çiçeği virüsü COVID gibi hava yoluyla bulaşmıyor. Uzmanlar daha çok cinsel yolla bulaştığını ilk günlerde zaten açıklamıştı.

Bitcoin açıklamanın ardından 22.039 dolara düştükten sonra yeniden 22.200 dolara kadar yükseldi.

Kripto Paralar Yükselir Mi?

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü kripto paralar için son derece hareketli olacak. FED tarafından yapılacak açıklamalar kritik öneme sahip. Bitcoin 24.200 direncinden ret yemiş ve Tesla elindeki Bitcoin’leri satmışken DSÖ tarafından yapılan açıklama piyasalardaki paniği yeniden alevlendirebilir. Mayıs ve Haziran ayında ciddi değer kaybeden kripto paralar yaklaşık 2 haftadır dip bölgelerinden önemli ölçüde toparlandı. Ethereum dip seviyesi olan 880 dolardan yaklaşık %100 yükseldi.

Kripto paralar yaşanan iflaslar nedeniyle aşırı artan korkunun bir sonucu olarak aşırı satılmıştı. Bir süredir devam eden rahatlama rallisi bu minvalde değerlendirilebilir. Ancak ilerleyen süreçte FED ve DSÖ tarafından yapılacak açıklamalar rüzgarı yeniden tersine çevirebilecek güçte.

Eğer Maymun Çiçeği virüsü HIV benzeri bir evrim yaşar ve daha hızlı yayılırsa, COVID dönemindekine benzer piyasa çöküşü görülebilir. Öte yandan devam eden Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarındaki artış, gıda enflasyonu ve daha birçok olumsuz gelişme piyasaları tehdit ediyor.

Yaklaşık yarım milyon takipçisi olan ve Capo takma adıyla tanınan kripto para analisti son yaptığı paylaşımda 15.800 dolara kadar ikinci bir geri çekilme beklediğini açıklamıştı. Yatırımcıların aşırı iyimserlikten uzaklaşarak piyasanı tehdit eden risklere karşı temkinli hareket etmesi menfaatlerine olacaktır.

Güncelleme: Acil durum iptal edildi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article