Son Dakika: Elon Musk’a 258 Milyar Dolarlık Dogecoin (DOGE) Davası!

2 years ago 87

Dünyanın en zengin ismi geçtiğimiz yıl en büyük meme tokenin çok sayıda yeni yatırımcıya duyurulmasına sebep olmuştu. Elon Musk, SpaceX ve Tesla Inc., kripto para birimi Dogecoin'i desteklemek için bir şantaj planının parçası oldukları iddiasıyla 258 milyar dolarlık davayla karşı karşıya kaldı.

Elon Musk Dogecoin

Davacılar Dogecoin Kripto Piramit Planı tarafından dolandırıldıklarını Musk ve şirketlerinin Dogecoin'in fiyatını şişirmek için yasadışı bir şantaj girişimi oluşturduklarını iddia ediyor. Keith Johnson, Perşembe günü Manhattan'daki federal mahkemeye sunduğu şikayetinde, "Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin'in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor" dedi.

Johnson, Nisan 2019'dan bu yana Dogecoin'de para kaybeden bir grup insanı temsil etmeye çalışıyor. 86 milyar dolarlık zarar, artı 172 milyar dolarlık üçlü zararın yanı sıra Musk ve şirketlerin Dogecoin'i teşvik etmesini engelleyen bir emir istiyor. SpaceX ve Tesla'nın temsilcileri ve Tesla'nın hukuk danışmanı ve Elon Musk yazı hazırlandığı sırada herhangi bir açıklama yapmadı. Dogecoin Perşembe günü yaklaşık 5 sentten işlem gördü ve bu yıl yaklaşık %67 düştü. Bu kayıpları yaşamadan önce 2021 yılında 0,74 dolara kadar yükselmişti.

Dogecoin Davası

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı GameStop ve Dogecoin ile Elon Musk’ı yakından ilişkilendiriyor. Dünyanın en zengin isminin kitleleri manipüle ederek fiyatları oynattığından dolayı da Musk’a öfke kusuyorlar. Aslında bakarsanız geçtiğimiz yılın ortalarında herkes Elon Musk’a öfke kusuyordu. Çin yasaklarından önce Bitcoin ile ödemeleri askıya alan Elon Musk, fiyatın hızla düşmesine sebep olmuştu. Ardından Çin, kripto para madenciliğini yasaklayan adımları atmaya başladı. Birçok gazeteci peş peşe gelen bu adımların Elon Musk’ın Çin’deki yatırımlarıyla bağlantılı olduğu iddialarını ortaya attı.

[caption id="attachment_162339" align="aligncenter" width="447"] Elon Musk tarafından Dogecoin hakkında yapılan paylaşımların az bir kısmı..[/caption]

Elon Musk, temmuz ayında katıldığı The Bitcoin World etkinliğinde fiyatları kasıtlı olarak yönlendirdiğini ancak bunu yukarı yönlü yaptığını kabul etti. Yani fiyatların düşmesinden sorumlu değilim fakat benim yüzümden Bitcoin fiyatı yükselebilir tarzında bir açıklamada bulundu.

Dogecoin davasına gelecek olursak. Gerekli hukuki masrafları karşılayan herkes Elon Musk’a haklı olduğunu düşündüğü herhangi bir konuda dava açabilir. Keith Johnson, temsil ettiği topluluk adına bu davayı açtı ve Dogecoin ile Elon Musk ilişkisinin sorgulanmasını istedi. Bunun neticelerini hep birlikte göreceğiz.

Bu arada Dogecoin fiyatı dava haberiyle birlikte yükselmeye başladı. Elon Musk'ın biraz daha Doge hakkında bahsetme ihtimali yatırımcılar tarafından satın alınıyor.

Read Entire Article