Son Dakika: Elon Musk Müjdeyi Verdi! X Ne Anlama Geliyor? Kriptoyu İlgilendiriyor!

1 year ago 98

Twitter’ın CEO’su Elon Musk yaklaşık 2 dakika önce sosyal medya deviyle ilgili önemli bir müjdeyi açıkladı. Twitter’ı satın aldıktan sonra önemli adımlar atan Musk, birçok büyük yeniliğe imza atmıştı. Peki sırada ne var? Kripto paraları ilgilendiren X detayını nasıl anlamalıyız?

Elon Musk Son Dakika

Twitter’ın CEO’su Elon Musk biraz önce yeni bir CEO bulduğunu ve yaklaşık 6 hafta içinde onun göreve başlayacağını söyledi. Bununla birlikte Twitter’ı X ismiyle bir kez daha andı. Peki Musk elini Twitter’dan tamamen çekecek mi? X ne anlama geliyor? Muzip milyarder şunları söyledi;

“X/Twitter için yeni bir CEO bulduğumu duyurmaktan heyecan duyuyorum. Kendisi ~6 hafta içinde göreve başlayacak! Benim rolüm, ürün, yazılım ve sistem yöneticilerini denetleyen yönetici başkanı ve CTO olmaya dönüşecek.”

Teknik işlerden sorumlu direktör görevine geçecek olan Elon Musk artık sadece sistemdeki yazılımsal/donanımsal konuları takip edecek. Twitter’ı satın aldıktan sonra sosyal medya devinin kodunu açık kaynak hale getiren isim kendi mühendislerine tüm yazılımsal mimariyi yeniden tasarlama görevini verdi.

Elon Musk ve X Hayali

Wechat özellikle Asya’da fazlasıyla popüler ve Elon Musk’ın hayali bunun da ötesinde bir ürün geliştirmek. Bu hayalini daha erken dönemde gerçekleştirmek için Twitter’da 44 milyar dolar harcayan muzip milyarder kripto paraları da içine alan dev bir sosyal medya portalı açmak istiyor. Twitter ise bu portalın sadece ufak bir bölümünü temsil edecek. Daha şimdiden şirketin ismini X olarak güncelledi ve X.com gelecekte görevini üstlenmek üzere Elon Musk tarafından tutuluyor.

Bu platformda insanlar mesaj yoluyla birbirine para gönderebilecek. Üstelik bunu kripto paralar da yapacak. Fakat şimdilik düzenleyici ortamın baskısı nedeniyle Musk bu özelliği itibari para birimleri cinsinden başlatmayı planlıyor.

Elon Musk yakında görüntülü arama dahil birçok özelliğin Twitter’a geleceğinden bahsetmişti. Yeni CEO’nun ilk hedeflerinden biri bu olacak. Arka plandaysa Elon Musk gerekli teknik geliştirmeleri takip edecek.

Kripto para yatırımcıları heyecanla Elon Musk’ın X projesini resmen hayata geçirmesini ve kripto paralarla ilgili geçmişte söz verdiği desteği getirmesini bekliyor.

Read Entire Article