Son Dakika: Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!

2 years ago 98
Okuma Süresi: 2 Dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde “Kütüphane Söyleşileri” kapsamında bir etkinliğe katıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan kripto paralarla ilgili de konuştu. Peki konuyla ilgili neler söyledi?

Erdoğan Kripto Para Açıklaması

Daha önce bizim kripto paralarla savaşımız var diyen Erdoğan, bugün kripto paraları yeniden gündemine aldı. Konuyla ilgili şunları söyledi;

“Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Ben kripto paralara sıcak bakmıyorum. Birini zengin diğerini fakir yapacak olan bu tür araçlarla adım atmanın doğru olmadığını düşünüyorum”.

Erdoğan NFT’ler hakkında da şunları söyledi;

“Nitelikli Fikri Tapu diye dilimize kazandırdığımız NFT, üreten ve bunları dünya çapında kabul ettiren gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle izliyoruz”.

Geçmişte yaptığı açıklamalardan da kripto paralara karşı olduğunu bildiğimiz Erdoğan’ın NFT ve Metaverse alanında bazı adımları olmuştu. Yakın tarihte Elon Musk ile bir video konferans görüşmesi yaptı ve Musk’a çocukların çizimlerinden oluşan bir görseli NFT olarak hediye etti. Bunun dışında partinin farklı kademelerinde metaverse toplantıları da yapıldı.

Türkiye Kripto Para Düzenlemesi

Ülkemizdeki kripto para yatırımcıları çalışmaları devam eden kripto para düzenlemesiyle ilgili henüz net bir taslağa ulaşamadı. Düzenleyiciler tarafından hazırlandığı iddia edilen ve sosyal medyada dolaşan taslaklara göre yatırımcıları kısıtlayan çok ciddi çalışmalar var. Örneğin yerel kripto para borsalarından merkezi olmayan cüzdanlara veya global kripto para borsalarında transferlerin yasaklanması gibi iddialar ortada dolaşıyor. Bunların gerçekleşmesi durumunda Türkiye, kripto para ekosisteminde büyük ölçüde izole edilmiş olacak ve yatırımcılar daha fazla likiditenin olduğu pazarlara erişemeyecek.

Binance Türkiye ekibi mevcut çalışmalarla ilgili fikir beyan etmek için düzenleyicilerle bir araya geldi ve sonrasında tavsiyelerini sunum olarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Dünyanın hacim bakımından en büyük borsasının verdiği tavsiyelerin başında da global borsaların ve merkezi olmayan cüzdanların “engellenmemesi” var.

Erdoğan’ın kişisel yaklaşımının kripto para düzenlemesinde ne denli kendini göstereceği büyük merak konusu oldu. Ülkemizde kripto para yatırımları hali hazırda yasal ve henüz bu alanda bir vergilendirme mevzuatı bulunmuyor. Kredi, avans hesap ile kripto para alımının kısıtlanması ve belli bir tutarın üzerindeki işlemlerle, şüpheli hareketlerin ilgili kurumlara bildirilmesi dışında atılmış net bir adım henüz yok.

Read Entire Article