Son Dakika! Ethereum’dan Resmi Açıklama Geldi: Onaylandı!

2 years ago 92

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin'den Terra Yorumu! Küçük Yatırımcıları İşaret Etti

Ethereum (ETH) ekosistemi ve yatırımcıları Birleştirme güncellemesine odaklanırken,  son aşamaların sorunsuz geçmesi büyük önem teşkil ediyor.

Birleştirme: 'Hazırlık Kontrol Listesi' Onaylandı

Ethereum (BTC) çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, merakla beklenen Birleştirme güncellmesi için tüm hazırlıkların artık  'Hazırlık Kontrol Listesi'ne göre tamamlandığını açıkladı. Birleştirme  ''Ana Ağ Hazırlık Kontrol Listesi'', geliştiricilerin yazılım uygulaması, test etme, belge yayınlama,  araştırma ve geliştirme gibi görevleri tamamlamasına olanak tanıyor. Aslında, Birleştirme Ana Ağ Hazırlık Kontrol Listesi'nin tamamlanması, Birleştirme'yi, hayata geçeceği tarih olan 15 Eylül'e bir adım daha yaklaştırıyor. Tim Beiko, bugün paylaştığı bir tweet'te güncelleme için Hazırlık Kontrol Listesinin başarıyla tamamlandığını doğruladı. Kontrol listesinin tamamlanmasıyla, Ethereum ağı artık Beacon Chain ile birleşmeye hazır. Birleştirme, Ethereum'u (ETH) iş kanıtından (PoW) hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne dönüştürecek.

Hazırlık Kontrol Listesi, Ethereum geliştiricilerinin “Birleştirmeyi Mainnet sürümüne hazır hale getirmek” için çeşitli görevleri özetleyen bir belge olarak tanımlanabilir Hazırlık kontrol listesi, son kontroller, test, test ağları ve Ar-Ge'ye ayrılmıştır. Bu önemli belge ayrıca, fikir birliği ve yürütme katmanı için yazılım ve güncellemelerin uygulanmasını, Engine API'sinin kimliğinin doğrulanmasını ve genel belgelerin yayınlanmasını içerir. Ayrıca, fikir birliği ve yürütme katmanında modülleri test ederek, Ropsten, Sepolia ve Goerli gibi genel test ağlarını çatallar. Bu süreç aynı zamanda, arştırma ve geliştirme gereksinimlerini, geçiş süreci analizini ve yürütme katmanı senkronizasyonu  içerir. Birleştirme Ana Ağ Hazırlık Kontrol Listesinin tamamlanması, Birleştirme için gerekli olan güncel verileri ve şartları sağlar. Ethereum Vakfı ve Vitalik Buterin, daha önce 15 Eylül'ü Birleştirme için hedef tarih olarak belirtmişti. Ancak, kesin tarih hashrate bağlı.

Birleştirme , Ethereum Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

Ethereum fiyatı, FOMC toplantısı ve deflasyonist baskı nedeniyle 2000 dolar seviyesine ulaştıktan sonra tekrar ivme kaybetti. Son 24 saatte ETH fiyatı %2'nin üzerine düştü ve an itibariyle 1.850 dolar seviyeside işlem görüyor. Ayrıca, Ethereum (ETH), EIP-1559 yakma mekanizması nedeniyle Birleştirmeden sonra deflasyonist bir varlık haline gelecek. Birleştirmeden sonra dolaşımdaki arz azalacak ve bu da ETH fiyatına ivme kazandıracak.

Vitalik Buterin daha önce Ethereum fiyatının doğru koşullar altında tekrar yükseleceğini belirtmişti. Bu doğru koşullar, “bekleme süresi” kavramı nedeniyle Birleşmeden 6-8 ay sonra gelecek. Ayrıca, Ethereum Vakfı, Birleştirme hakkındaki yanlış anlamaları ortadak kaldıran bir rapor paylaştı.  Açıklamaya göre,  Ethereum'un gas ücretleri, işlem hızı ve stake edilmesi Birleştirmeden sonra etkilenmeyecek.

Read Entire Article