Son Dakika: Ethereum Kritik Seviyeye Düştü! Terra (LUNA) Mağduru Şirket Tasfiye Oluyor!

2 years ago 109

En büyük altcoin 2021 Ocak fiyatının da altına düştü ve yüz milyonlarda dolarlık kayıp meydana geldi. Daha fazlası yolda olabilir. Özellikle büyük kripto para yatırım fonlarının liq seviyesine inen fiyat Celsius gibi devleri yıkmaz üzere görünüyor. Kripto para yatırımcıları akşam yapılacak FED açıklamaları öncesinde daha fazla kayıpla karşı karşıya.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) fiyatı, 1016 dolardan büyük bir satış riskiyle karşı karşıya olduğu için baskı altında. Ethereum şu anda bir günde %16 düşüşle 1020 dolardan alıcı buluyor. Nansen'de Three Arrows Capital olarak işaretlenen cüzdan adresi, ETH fiyatı 1016 dolara düşerse 264 milyon dolarlık tasfiye riskiyle karşı karşıya. AAVE borcunu aktif olarak geri ödüyor. Bazı kaynaklara göre tasfiyenin önemli kısmı çoktan gerçekleşti ve Zhu Su tarafından yönetilen fon şirketi iflas etti. Kripto para analisti Onchain Wizard'a göre, Nansen'de Three Arrows Capital olarak işaretlenmiş bir cüzdan, yaklaşık 264 milyon dolar değerindeki 223 bin ETH'sinin tasfiyesini önlemek için AAVE V2'deki borcunu ödüyor. Ancak, ETH fiyatı 1016 dolara düşerse, teminatlandırılmış pozisyon tasfiye riskiyle karşı karşıya kalır. Cüzdanın USDT ve USDC'de %85 likidite eşiği ile toplam 198 milyon dolar borcu var. Adres, borcu geri ödemek için USDT ve USDC'yi kullanır ve ETH'yi çeker. Daha sonra Three Arrows Capital, ETH'yi “sinofate.eth” aracılığıyla USDT veya USDC'ye dönüştürür ve borcu Aave V2'de geri öder. Bu adres son 24 saatte yaklaşık 50.000 ETH sattı.

PeckShiealdAlert son 1 saat içinde 2691, 1716, 3346 ve 8000 ETH büyüklüğünde 4 tasfiyenin şirket için gerçekleştiğini açıkladı.

Ethereum Krizi

Ayrıca Three Arrows Capital, aşırı piyasa koşullarında borcunu ödemek için stETH varlıklarını ETH'ye tasfiye ediyor. Hedge fonu, Lido'nun ETH ile olan stETH depeg'i nedeniyle finansal sorunlarla karşı karşıya kalan en büyük stETH sahiplerinden biridir. Ethereum birleşmesinin ertelenmesi sebebiyle şirket stETH varlıklarını azaltıyor. Three Arrows Capital'in kurucu ortağı Zhu Su, tasfiye riskleri sonucu ortaya çıkan kaosu hafifletmek için taraflarla görüşme halinde olduklarını açıkladı. Federal Rezerv muhtemelen faiz oranını 75 bps artıracağından, Ethereum'un (ETH) fiyatı FOMC toplantısında daha da düşebilir. Şu anda, ETH fiyatı bir saat içinde %6 düşerek aşağı doğru sürüklenmeye devam ediyor. Ethereum ve Bitcoin, sırasıyla 1000 dolar ve 19.000 dolar seviyelerinin altında büyük düşüş riskleriyle karşı karşıya. ETH ile 750 dolara düşebilir ve BTC'nin 13.000 dolara düşme ihtimali artıyor. FED 50 bp artırım yaparsa Bitcoin için 27.000 dolara kadar kısa bir toparlanma görülebilir. Güncelleme: Saat 12:28 itibariyle Ethereum kritik 1016 dolar seviyesini altına düşerek 1014 dolarda şimdilik dip yaptı.
Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article