Son Dakika: Ethereum’un Büyük Rakibi, Dünya Devi Alibaba İle Anlaştı!

1 year ago 65

Son dakikalarda gelen bir haber kripto dünyasının ortasına bir bomba etkisiyle düştü. Dünyaca ünlü şirket Alibaba yaptığı bir anlaşmayla birlikte Ethereum'a çok büyük bir çelme takarak Avalanche ile anlaştığını duyurdu.

Alibaba Cloud, Avalanche Public Blockchain'de doğrulayıcıları ve altyapıyı Desteklemek için genişletmeler yapacağını duyurdu. APAC'ın en büyük bulut sağlayıcısı ve Alibaba iştiraki, hızlı bir büyüme döneminde Avalanche ağına katıldı ki bu rakibi Ethereum için çok büyük bir darbe olabilir.

Avalanche Dev Çalım Attı

Asya Pasifik'teki en büyük bulut hizmeti sağlayıcısı olan Alibaba Cloud, altyapı teknolojisi ve istihbarat araçları serisini Avalanche halka açık blok zincirine genişleterek kullanıcıların hizmet aracılığıyla doğrulayıcı düğümler başlatmasına ve Alibaba Cloud'un Asya'daki ürün paketi aracılığıyla bilgi işlem, depolama ve dağıtım kaynaklarına erişmesine olanak tanıdı.

Avalanche, küresel finans ölçeği için inşa edilmiş çevre dostu bir akıllı sözleşme platformu olarak dikkat çekiyor. Neredeyse anında işlem kesinliği ve hem kurumların hem de bireylerin hizmet olarak özel blok zincirleri oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir ölçeklendirme teknolojisine sahip.

Yeni Avalanche doğrulayıcıları başlatmak isteyen Avalanche geliştiricileri, Alibaba Cloud'un hizmet olarak tak ve çalıştır altyapısı (IaaS) ile bunu kolayca yapabileceklermiş gibi duruyor. Uygulama geliştiricileri, kullanıcı faaliyetlerine ayak uydurmak için talebin en yoğun olduğu zamanlarda uygulamalarını desteklemek üzere ek bulut altyapısı da ekleyebilecekler.

2009 yılında kurulan ve Alibaba Group'un dijital teknoloji ve istihbarat omurgası olan Alibaba Cloud, Gartner'a göre Asya Pasifik'in lider IaaS sağlayıcısı konumunda. Dünya çapındaki müşterilerine çeşitli bilgi işlem, veritabanı, depolama, ağ sanallaştırma, büyük ölçekli bilgi işlem, güvenlik, yönetim ve uygulama hizmetleri dahil olmak üzere kapsamlı bir bulut bilişim hizmetleri paketi sunmakta.

Avalanche Çok Hızlı Büyüdü

Eylül 2020'de faaliyete geçmesinden bu yana Avalanche, dijital varlıklar alanında organik olarak en hızlı büyüyen ekosistemlerden birisi olarka dikkat çekiyor. Şu anda platform üzerinde Aave, Curve, BENQi, Sushi ve Chainlink gibi üst düzey DeFi projeleri ve Deloitte ve Lemonade gibi liderler için kurumsal uygulamalar da dahil olmak üzere 1.000'den fazla proje bulunmakta.

Ağ şu anda 1.200'den fazla doğrulayıcı tarafından güvence altına alınmakta ve günlük olarak ortalama iki milyon işlem gerçekleştirmekte. Avalanche, 2022'nin 3. çeyreğinde, 2021'in 3. çeyreğine kıyasla %1.678'lik bir artışla 133 milyon toplam işlem dahil olmak üzere, kullanıcı faaliyetlerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda.

Tüm bu yaşananların ışığında Avalanche ile Alibaba Cloud arasında kurulan bu ortaklığın nasıl sonuçlar doğuracağını ve Ethereum'un ne gibi adımlar atabileceğini tüm kripto para dünyası yakından takip edecekmiş gibi duruyor.

Read Entire Article