Son Dakika: Fed Başkanı Konuşuyor! Hedefte Bu Sektör Var!

2 years ago 81

Kripto para karşıtlığı artarken, önde gelen Merkez Bankaları da dijitalleşen finans sektöründe önemli hamleler yapmaya hazırlanıyor.

DeFi ve Şeffaflık: Yapısal Sorunlar Var!

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Banque de France'ın Finansın Tokenizasyonunun Fırsatları ve Zorlukları isimli konferansı'ndan önce “Dijital Finans” konulu tartışmaya sanal olarak katıldı. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen konferans dijital finansta Merkez Bankaları'nın rolüne odaklanıyor. Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Charles Evans da ABD Ekonomisinin Geleceği" başlıklı konuşmasında mevcut ekonomik koşullar ve para politikası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıca Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, ABD ekonomisi ve faiz artırımları hakkında konuştu. San Francisco Federal Rezerv Bankası Başkanı Mary Daly ise "İnovasyon ve Merkez Bankacılığı" adlı panelde yer aldı. Kritik konferans, ABD'nin regülasyon konusunda ciddi atımlar atmaya hazırlandığına işaret ediyor.

Fed başkanı Powell, özellikle şeffaflık konusunda Merkeziyetsiz Finans (DeFi) alanında çok önemli yapısal sorunlar olduğunu ifade etti. Başkan, ABD'deki kurumlaın kripto para faaliyetlerinin yasal çerçeveye nasıl uyarlanacağı konusunda dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Biden yönetimi, ABD’deki kripto para regülasyonunun nasıl olması gerektiğine dair ilk taslağını yayınladı.  Raporlara göre, tüketici ve yatırımcının korunması; finansal istikrarı teşvik etmek; yasadışı finansmanla mücadele; ABD’nin küresel finansal sistemdeki liderliği ve ekonomik rekabet gücü; finansal katılım ve yenilik gibi konular ön planda yer alacak.

Bitcoin'de Toparlanma Devam Ediyor!

Son zamanalrda yaşanan stablecoin krizlerinden sonra ABD ayrıca dijital dolar (CBDC) üzerinde çalışıyor. Biden yönetimi, ABD’yi dijital dolar yaratmaya bir adım daha yaklaştırdı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan raporda kurumlar arası çalışma grubu, Federal Rezerv’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olasılığına yönelik devam eden araştırmasını desteklemek ve geri kalanını hazırlamak için düzenli olarak toplanmaya başlayacak.

Powell'ın konuşması sonrasında piyasada yüksek volatilite bekleniyordu. Bitcoin, son 24 saatte yüzde 7'lik artışla 20.296 dolardan işlem görüyor. Ethereum (ETH) ise yüzde 6 artışla 1.394 dolardan işlem görüyor. Son dönemlerde geleneksel olarak güvercin bir duruş sergileyen bazı Fed üyeleri bile enflasyonla mücadele şahin duruşlar sergiledi. Bu durum,  kripto para piyasasında endişe yarattı. Uzmanlara göre, Bitcoin'in yeni zirvelere ulaşabilmesi için Fed'in niceliksel sıkıştırmasınıa ve faiz artırımlarına son vermesi bekleniyor.

Read Entire Article