Son Dakika: FED Faiz Kararı Açıklandı! Kripto Paralara Etkisi Ne Olacak?

2 years ago 90

Günlerdir beklenen FED kararı açıklandı ve kripto para piyasaları kararın ardından hareketlendi. Peki bu kararın kripto para piyasalarına etkisi ne olacak. Küresel ölçekte yükselen enflasyon tüm devletleri faiz artırımına itiyor. FED geçtiğimiz toplantıda beklendiği üzere artırım yapmış ve önümüzdeki toplantılarda 50 baz puan faiz artışlarının gelebileceğinden bahsetmişti.

FED Faiz Kararı Açıklandı!

Artan enflasyonun en az yıl sonuna kadar yukarı yönlü seyri tüm dünyada devam edecek. Ukrayna savaşı sebebiyle gıda ve enerji fiyatları zirve yaptı. Ayrıca savaşın yakın zamanda bitmesine de ihtimal verilmiyor. Başta kripto paralar olmak üzere risk varlıkları yaşanan süreçte ciddi anlamda değer kaybetti. ABD teknoloji hisseleriyle aynı yönde ilerleyen Bitcoin tüm kripto paraları aşağıya çekiyor.

FED, ABD’nin istikrarı, enflasyonun dizginlenmesi ve işsizliğin artmaması için önemli kararlar alıyor. Bugün yapılan açıklamada 75 baz puanlık faiz artışı duyuruldu. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 20.900 dolardan alıcı buluyor. Cuma günü gelen enflasyon verisiyle daha şahin bir FED beklentisi güçlendiği için Bitcoin 5 günde önemli destek seviyelerinin tamamını kaybetti. FED tarafından yapılanan açıklamaların detayları ise şöyle;

  • Faiz oranları 75 baz puan artırıldı.
  • FED enflasyon risklerini son derece dikkatli izleyeceğini açıkladı.
  • Faiz artışlarının devamı uygun görülüyor.
  • Politika yapıcıları 2024 yılında faiz indirimlerinin başlamasını bekliyor.
  • Yetkililer 2022 yılı sonu için %5,7'lik enflasyon bekliyor.
  • Bundan sonraki her toplantıda asgari 50 bp masada olacak

Açıklamaların detayları geldikçe burayı güncelliyor olacağız anlık olarak bilgiye ulaşmak için sayfayı yenileyebilirsiniz.

Kripto Paralara Etkisi Ne Olacak?

En büyük kripto para birimi faiz kararı açıklandıktan sonra 20.500 doların altına düştü. FED’in son toplantıda 75 baz puan artışı yapması Cuma günü gelen yüksek enflasyon verisiyle bağlantılı. Bundan sonraki toplantılarda atacakları adımlarla ilgili detayları 21:30’da Powell duyuracak. Eğer daha fazla sıkılaşmadan bahsedilirse kripto paraların düşüşü devam edebilir.

Bitcoin için 20.000 dolar desteğinin kırılmaması hayati önem arz ediyor. Fiyatın buradan aşağıya sarkmasıyla birlikte panik satışlarının daha derin bir dibi tetiklemesi olası görünüyor. Yatırımcıların ilerleyen dakikalarda çok daha dikkatli olması gerekir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article