Son Dakika: FOMC Tutanakları Açıklandı! Bitcoin ve Altcoinleri Nasıl Etkilecek?

2 years ago 125

Küresel ölçekte tüm piyasaları etkilemesi beklenen FOMC tutanakları biraz önce açıklandı. Bitcoin (BTC) son tutanaklar açıldığında 5.000 dolarlık bir düşüş yaşamıştı. Ocak ayında yapılan toplantının ardından konuşan Powell, şahin bir tutum sergilemişti. Tam da bu sebepte Ocak ayı FOMC tutanakları büyük bir heyecanla bekleniyordu.

FOMC Tutanakları Açıkladı Mı?

Evet, 22:30 itibariyle tutanaklar açıklandı ve detayları anlık olarak sizinle paylaşıyor olacağız. Haber sayfasını yenileyerek en hızlı şekilde tutanaktaki detaylara ulaşabilirsiniz. İlerleyen dakikalar kripto paralar için son derece hareketli geçecek.

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 43.830 dolardan alıcı buluyor. İşte FOMC tutanaklarındaki önemli detaylar;

  • FED üyeleri, kripto varlıkların piyasa değerine göre önemli ölçüde büyüdüğünü kaydetti.
  • Katılımcılar komitenin net varlık alımlarını yakında tamamlayacağı konusunda iyimserliğini korudu.
  • Mart başında varlık alımlarının tamamen durması bekleniyor.
  • Katılımcılar, risk yönetimi konularına dayalı olarak ayarlamaları yapabilmek için esnekliğin korunması gerektiğini düşünüyor.
  • Bazı katılımcılar finansal istikrara yönelik gelişmekte olan riskler gördüler. Kripto varlıklardaki hızlı büyüme ve merkeziyetsiz finans platformları gibi.
  • Katılımcılar, 2015 sonraki döneme göre daha hızlı bir faiz artışının haklı olacağını düşünüyor.
  • Katılımcılar, risk yönetimi konularına dayalı olarak ayarlamaları yapabilmek için esnekliğin korunması gerektiğini düşünüyor.
  • Eğer enflasyon aşağıya inmezse FOMC daha hızlı sıkılaşmaya gidecek.
  • Birkaç katılımcı son on yılda düşük enflasyona katkıda bulunan yapısal sorunların pandemi sonrasında yeniden ortaya çıkabileceğini savundu.
  • Birkaç politika yapıcı genişletilmiş uzlaşmacı finansal koşulların, finansal dengesizliklere yol açtığına daha yüksek varlık değerlemelerinin istikrar için daha az tehdit oluşturduğuna inanıyor.
  • Arz ve talebin hafiflemesi ve para politikasının desteğinin kaldırılmasıyla, enflasyonun yılın geri kalan kısmında gerilemesi muhtemeldir.
  • Politika yapıcılar iş gücü piyasasının son derece sıkı olduğuna dair önemli kanıtlar görüyor.

FEDWATCH gelen tutanaklara göre Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı beklentisinin %50’nin altına çekti. Saat 22:19 itibariyle Bitcoin 44.150 dolardan alıcı buluyor. Katılımcılar, bilanço daraltma konusunda spesifik bir karar almadı. Kripto paralar için bu durum pozitif olabilir.

Bitcoin (BTC)

FOMC tutanakları bu sefer kripto para yatırımcılarının lehine bir hareketi tetikledi. Mart ayındaki beklenti 50 baz puanlık artıştı ancak bu ihtimal azaldı. Bitcoin (BTC) şimdilik muhtemel 25 baz puanlık faiz artışını müjde olarak görüp yeniden 44.200 doların üzerinde fiyatlanıyor. Bu hareket şimdilik geçici, tutanakların gerçekte nasıl fiyatlanacağını ilerleyen saatlerde göreceğiz.

Diğer önemli bir detay ise bazı FED üyelerinin DeFi ekosistemine karşı tutumudur. Merkezi olmayan finans sistemlerinin popülerlik kazanması üyelerin pek hoşuna gitmiş gibi görünmüyor. Regülasyonların tartışıldığı bir ortamda bu tarz görüşlerin yüksek sesle dillendiriliyor olması kısa vadede FUD etkisi yaratabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article