Son Dakika: FTX’in Yeni CEO’sundan Çöküş Hakkında Ağır İthamlar!

1 year ago 71

Kripto para borsası FTX'in yeniden yapılandırılmasından sorumlu yeni CEO John Ray, yaptığı açıklamalarında şirketin çöküşüyle ilgili önceki liderler hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Başarısız Yönetim

Şirketin yeni CEO'su John J. Ray III Salı günü Meclis Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapılacak bir duruşma için hazırlanan konuşmasında FTX borsasının içinde bulunduğu durum adına yaptığı açıklamasında önceki yöneticilerin başarısızlıklarından kaynaklandığını ileri sürdü. İflas eden kripto para borsasının yeni CEO'su John Ray açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

FTX Grubu'nun çöküşü, kontrolün çok küçük bir grup büyük ölçüde deneyimsiz ve bilgisiz bireylerin elinde mutlak olarak yoğunlaşmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Bununla birlikte John Ray duruşma için hazırladığı savunmasında kripto para borsasının kullanıcı varlıkları, kardeş şirketi olan Alameda ve yatırımcıların kripto para birimlerinin saklanmasına dair şok açıklamalarda bulunarak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Şirketin eski CEO'su ve yöneticilerinin yaptığı yanlışları sıralayacak olursak ilk sırada kullanıcıların varlıkları ile kripto hedge fonu Alameda'nın bakiyelerinin birbirine karıştırıldığını söyleyebilirim. Ayrıca Alameda'nın kullanıcı bakiyeleri yüksek kaldıraçlı işlemlerde kullanılarak ciddi kayıplara yol açıldı. Ayrıca şirket, kripto para birimlerinin benzersiz anahtarlarını yeterli düzeyde güvenlikli ortamlarda saklanmamıştır. Bir diğer önemli husus ise FTX Grup fonları ve varlıkları ile yapılan yanlış yatırımlar.

 
Read Entire Article