Son Dakika: FUD Bitiyor Mu? Dev Kripto Para Borsası Onu Satın Alacak!

2 years ago 103

Günlerdir kripto para piyasalarının gündemini fazlasıyla meşgul eden birkaç gelişme oldu. Bunlardan biri çözülüyor olabilir. En büyük kripto para borsalarından biri 3AC ve Celsius sebebiyle iflasın eşiğine gelen kripto para borsalarını çok ucuz rakamlardan satın almaya çalışıyor. Celsius için satın alımı iptal eden FTX borsası diğer şirket için harekete geçti.

FTX Borsası Satın Alacak

Kripto borsası FTX, BlockFi satın almak için bir ön sözleşme imzalamaya yakın ve duruma aşina üç kaynak bu hafta sonu anlaşmanın imzalanmasını bekliyor. FTX, BlockFi'ye 250 milyon dolarlık acil durum kredisi sağladıktan anlaşma gündeme geldi. BlockFi eğer FTX tarafından satın alınırsa, kripto para yatırımcılarının üzerindeki korku ve panik azalabilir.

25 milyon dolar gibi oldukça düşük bir rakama satın alınacak olan BlockFi, son değerlemesinin %99 altına satılacak. BlockFi'deki hisse senedi yatırımcıları bu süreçte ciddi bir zararla karşılaşacak.

BlockFi Satılıyor

Anlaşma görüşmeleri gizli olduğu için isminin açıklanmamasını isteyen bir kaynağa göre, ön sözleşme neredeyse bitme aşamasına geldi. FTX, BlockFi'nin son özel değerlemesinin %99 altında, kabaca 25 milyon dolar ödeyecek. PitchBook'a göre Jersey City, New Jersey merkezli BlockFi en son 4,8 milyar dolar değerindeydi.

Bir kaynak, bir satın alma işleminin tamamlanmasının birkaç ay sürebileceğini ve satış bedelinin yarın gün bitimine kadar değişebileceğini söyledi. Wall Street Journal ilk olarak FTX'in şirkette hisse senedi almak niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Neredeyse bedavaya yapılacak satış FTX'in BlockFi'ye 250 milyon dolarlık acil durum kredisi sağlamasından bir hafta sonra gerçekleşti. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, o sırada finansmanın BlockFi'nin "piyasada güçlü bir konumda kalmasına yardımcı olacağını” söylemişti. Kripto varlık fiyatlarının düşmesinin ardından kripto borç veren şirketler ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Celsius ve CoinFlex, "aşırı piyasa koşulları" nedeniyle platform üzerinden para çekme işlemlerini askıya aldı.

Başka bir kaynak, BlockFi'deki hisse senedi yatırımcılarının "yok edildiğini" ve anlaşmayla birlikte neredeyse sıfırlandıklarını söyledi. Milyarder Bankman-Fried, kripto paralardaki son kaosun ortasında birçok şirketin hayatta kalmak için tek çözüm yolu oldu. BlockFi'ye ek olarak, Bankman-Fried'in şirketi Alameda Research, Voyager'a 500 milyon dolar kredi sağladı.

Read Entire Article