Son Dakika: Kripto Para Vergi Muafiyeti Bu Ülkede Onaylandı!

2 years ago 99

Dünyanın dört bir yanındaki devletler, regülasyonların en acil bölümü olan kripto para vergilendirmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. En acil bölümü diyoruz, çünkü yatırımcıyı koruyan yasal altyapıdan önce neredeyse tüm devletler vergilendirmeyle ilgili detayları netleştiriyor. Rusya da bu konuda önemli bir adım attı. İşte detaylar.

Kripto Para Vergisi

Rus milletvekilleri bugün, dijital varlık ve kripto para ihraç edenleri katma değer vergisinden potansiyel olarak muaf tutacak bir yasa taslağını onayladı. Rusya merkez bankası uzun süredir kripto paralara şüpheyle yaklaşıyor ve istikrara tehdit olarak görüyor. Ancak Rusya’nın içinde bulunduğu ambargoları gevşetebilmesi için kripto paralar ve blockchain teknolojisine ihtiyacı var.

Eşi görülmemiş Batı yaptırımları, Ukrayna'daki olaylar nedeniyle Rusya'nın finansal sistemini sekteye uğrattı. Ayrıca, dijital varlıkların satışından elde edilen gelir üzerinden vergi alınabilecek. İşlemlerdeki cari oran, standart varlıklarla aynı şekilde %20'dir. Yeni yasaya göre, vergi Rus şirketleri için %13 ve yabancı şirketler için %15 olacak. Taslağın yine de üst meclis tarafından gözden geçirilmesi ve yasalaşması için Başkan Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

Ambargolar ve Kripto Para

Bazı Rus bürokratlar kripto paraların müttefik ülkelerle ticarette aktif olarak kullanılmasını istiyor. Altın için dün gelen kısıtlamalar ve çatışmalar başladığından bu yana devam eden yaptırımlar Rusya’yı ekonomik olarak sıkıştırdı. Rezerv paraya erişimi kısıtlanan Rusya, alternatif kanallardan ticaretini devam ettirmek istiyor. Ülkenin merkez bankası vatandaşlar için kripto paraların yasal hale getirilmesini tehlikeli bulurken, Rusya Maliye Bakanı bunun bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Daha önce Venezuela ve İran gibi ambargoya uğrayan ülkeler kripto paraları aktif olarak kullanmaya başlamıştı. Swift sisteminden dışlanan ülkeler, dünyanın herhangi bir noktasına sorunsuz bir şekilde kripto paraları kullanarak transfer yapabiliyor.

ABD’li yetkililer, kripto paraların devam eden ambargolar için ciddi bir tehlike oluşturmadığını düşünse de en azından Rus oligarkların bunları kullanarak BAE gibi ülkelere hızla varlıklarını transfer ettiğini gördük.

Read Entire Article