Son Dakika: Kripto Paralar Bu Haberle Uçabilir! İngiltere Şimdi Duyurdu!

2 years ago 85

En büyük kripto para birimi 23.000 doları bugün yaklaşık 1 ayın ardından aştı ve üzerinde tutunmaya çalışıyor. Son gelen haber ise kripto paraların çok daha hızlı biçimde yükselişini tetikleyebilir. Peş peşe gelen olumlu haberin fiyata etkisini birkaç gündür görüyoruz. Peki son açıklamanın detayları neler? Yatırımcıları yarın ne bekliyor?

Kripto Paralar Bu Haberle Uçabilir

İngiltere’de Maliye Bakanı olarak atanan Nadhim Zahawi kısa süre önce yaptığı açıklamada yarın yayınlanacak “Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasının” kripto varlıkların güvenli bir şekilde kabulünü teşvik için bazı kuralları içerecek dedi. Dünyanın en güçlü ülkelerinden olan İngiltere’nin kripto paraları tanıması ve onları yatırım yapılabilir bir zemine oturtması son derece önemlidir.

Bankaların, varlık yönetim şirketlerinin ve kurumsal fonların kripto paralara daha kolay bir şekilde yatırım yapabilmesinin yolu gerekli yasal deminin oluşturulmasından geçiyor. Trilyon dolarlık şirketlerin hali hazırda kripto paraları konu alan çok sayıda ürün çalışması bulunuyor. Son birkaç yıldır yapılan işe alımlar ve bu şirketlerin içinde oluşturulan iş grupları tüm tahminleri doğrular niteliktedir.

Kripto Paralar İçin Müjde Yağıyor

ABD’nin kripto para düzenlemesini seneye ertelediği söylentileri ve 13 trilyon dolarlık BNP Paribas’ın attığı son kripto para saklama adımı Bitcoin fiyatının 23.000 dolara ulaşmasına sebep oldu. Birkaç dakika önce gelen bu haber ise piyasalarda orta ölçekli bir FOMO’ya sebep olabilir. İlerleyen saatlerde Bitcoin ve kripto paralar için ani yükselişler görmemiz olasıdır. Ancak unutulmamalıdır ki kripto paralarda beklentiler her zaman gerçekleşmez. Yatırımcıların her iki yöne doğru yüksek volatiliteye karşı hazırlıklı olması gerekir.

İngiltere’nin önceki Maliye Bakanı olan Sunak, kripto paralara karşı daha sert bir tavır takınıyordu. Boris’in istifasıyla birlikte yeniden şekillenen hükümet ise kripto para yatırımcıları için daha kucaklayıcı bir görünüme sahip. Yarın açıklanacak düzenlemenin özellikle kurumsal şirketlere nasıl bir oyun alanı tanıyacağını ve kripto para odaklı çalışan şirketleri hangi konularda kısıtlayacağı önemlidir.

Bitcoin haberle birlikte 23.700 doları aştı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article