Son Dakika: Kripto Paralar Neden Düşüyor? Saat 17’de Açıklandı!

1 year ago 62

Bugün açıklanan iki kritik verinin ardından Bitcoin fiyatı aniden 20.300 dolar seviyesine kadar düştü. Altcoinler kırmızıya döndü. Birkaç hype altcoin hariç çoğu negatife döndü. Bugün açıklanacak verileri Pazar gününden duyurmuştuk. Peki kripto paraları aşağı çeken gelişme neydi? Yatırımcıları neler bekliyor? Detaylar haberimizde.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

ABD İmalat ISM ve JOLTS İş İlanları beklentinin üzerinde geldi. Saat 17:00’da açıklanan veriler ekonominin halen sıcak olduğunu gösteriyor. Fed ise tam tersini hedefliyordu. Bugün gelen verilerin ardından ekonomiyi istediği seviyeye çekemeyen Fed’in yarın 75bp veya üzerinde bir artış yapma ihtimali güç kazanıyor. Bu beklenti dolar endeksinin yeniden 111’in üzerine çıkmasını sağladı. Güçlenen dolar Bitcoin fiyatının aşağıya çeker kuralı gereğinde BTC de düşüyor.

Fed toplantılarından önce standart olarak kripto paraların düşüşüne şahit oluyoruz. Bundan önceki birkaç toplantıdan da önce Bitcoin fiyatı ani düşüşler yaşadı. Fed’in yapacağı açıklamaların belirsizliği kripto para piyasalarından da çıkışları tetikliyor.

Fed Toplantısı Bitcoin (BTC)

Bir sabah uyandığımızda Bitcoin fiyatı son kez 20.000 doların altına düşmüş olacak ve boğa sezonu başlayacak. En azından geçmiş tecrübeler bize bunun olacağını söylüyor. Peki bu ihtimal yakın mı? Yarın yapılacak Fed toplantısında 75bp yerine 25 veya 50bp artış görürsek, Powell güvercin açıklamalarda bulunuyorsa belki. Ancak buna şimdilik pek ihtimal verilmiyor. Dolar endeksi halen son derece yüksek ve 111 seviyesini yazı hazırlandığı sırada koruyordu.

Yarın yapılacak faiz artışı muhtemelen 75bp olacak ve Fed Başkanı kararlı duruşunu yineleyen açıklamalarda bulunacak. Önümüzdeki yılın ortasında kadar faiz artışlarının devam edeceği zaten söylendi. Üstelik enflasyonda kayda değer bir düşüş de görülmüş değil. Enflasyon demişken 10 Kasım tarihinin önemini yeniden hatırlatalım. Fed’in Aralık ayındaki toplantısına etki edecek olan Ekim ayı enflasyon verisi 9 gün sonra açıklanacak. Yatırımcılar bugün yaklaşıkça fiyatta daha fazla volatilite görebilir.

ABD borsaları şimdilik pozitife dönmek üzere ve Bitcoin fiyatı 20.400 dolar seviyesini yeniden aştı.

Read Entire Article