Son Dakika: Kripto Paraların Beklediği FOMC Tutanakları Açıklandı!

2 years ago 92

Günlerdir kripto para yatırımcıları bu gelişmeye kilitlenmişti. Vakit geldi çattı ve FOMC tutanakları açıklandı. Bitcoin bugün ABD piyasaları da negatif açıldığı için 23.300 dolar seviyelerine düştü. En büyük kripto para birimi hisse senetleriyle yüksek korelasyon paylaşmaya devam ediyor. Altcoin kralı Ethereum ise yaklaşan birleşmeye rağmen bugün 1.800 dolara düştü.

FOMC Tutanakları

Temmuz toplantısında konuşulan detayları görmemizi sağlayacak olan FOMC tutanakları saat 21:00 itibariyle açıklandı. Kripto para piyasaları bugün açıklanacak tutanaklar sebebiyle yönünü aşağıya çevirmişti. Eylül ayında FED bir sonraki toplantısını yapacak ve faiz, politika kararlarını açıklayacak. Temmuz ayındaki toplantının tutanakları Eylül ayında atılacak adımlarla ilgili bize fikir verebileceği için son derece önemlidir. İkinci işlerde çalışanlardan dolayı yüksek gelen istihdam verisi ve otomotiv sektörünün beslediği endüstri rakamları ilk bakışta olumlu görünse de resesyon sinyallerine işaret ediyor.

Birkaç dakika önce açıklanan FOMC tutanaklarıyla ilgili detayları anlık olarak sizlerle paylaşacağız. Bu sayfa yeni bilgiler geldikçe anlık olarak güncelleniyor olacak.

  • FOMC tutanakları açıklandı.
  • FED yetkilileri bir noktada faiz artışlarının zayıflayabileceğine işaret etti. (Kripto paralar için olumlu, BTC 23.500 dolara iğne attı.)
  • Katılımcılar iş gücü piyasasının durumunun yansıtılandan daha iyi olduğunu düşünüyor.
  • GSYİH için yukarı yönlü revize ihtiyacı olabilir.
  • Tüm FED üyeleri Temmuz ayındaki 75bp faiz artışını destekledi.
  • Birçok FED üyesi kurumun daha fazla sıkıştırılabileceği tehlikesine işaret etti.
  • Katılımcılar enflasyonist baskının hafiflediğine dair çok az kanıt olduğu konusunda hemfikirdi.
  • FED üyeleri talepteki zayıflamanın enflasyonu aşağıya çekebileceğine dikkat çekti. (Eylül ayı için 50bp artış ihtimali %60’a yükseldi.)

Kripto Paralar

2021 yılının son toplantısında yapılan açıklamaların ardından kripto para piyasaları ardı arkası gelmeyen bir düşüş dönemine girdi. Terra (LUNA) iflasının tetiklediği tasfiyeler 3AC, Voyager, Celsius ve daha birçok kripto şirketinin batmasına neden oldu. Çok sayıda orta ölçekli kripto para borsası müşterilerinin para çekme işlemlerini askıya aldı. Ethereum bu süreçte 880 dolara düşerken Bitcoin 17.000 doların altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Temmuz ayında Terra’nın piyasa üzerindeki etkisi azaldı ve aşırı satışlardan dolayı eriyen kripto paralar Ağustos ortasına kadar ciddi anlamda toparlandı. Sadece Ethereum’daki toparlanma %100’ü aştı. Eylül ayında Merge ile tamamen PoS konsensüs mekanizmasına geçiş yapacak olan altcoin, diğer kripto paralardaki büyümeyi 1 aydır destekliyor. Önümüzdeki ay gözler Merge ve FED gelişmelerinde olacak.

Read Entire Article