Son Dakika: Meta ile Ortaklık Kuran Altcoin! Fiyatı Hızla Yükseliyor!

2 years ago 116

Meta (eski adıyla Facebook) geçtiğimiz yıl metaverse konusunda planlarını duyurmuş ve ismini buna uygun biçimde değiştirmişti. Şimdi ise bir altcoin ile yapay zeka modelleri için ortaklık kurduğu açıklandı. Haberin ardından ilgili altcoinin fiyatı hızla yükselişe geçti. Peki hangi altcoin META ile ortaklık kuruyor, anlaşmanın detayları neler? İşte detaylar!

ROSE Neden Yükseliyor?

Oasis Labs, Meta ile yapay zeka modelleri için ortaklık kurduğunu açıkladı. Haberin ardından altcoinin fiyat %25’in üzerinde artış yaşadı. ROSE yazı hazırlandığı sırada 0,063 dolardan alıcı buluyor.

Meta'nın teknoloji ortağı olarak Oasis Labs, Meta, Instagram'daki kullanıcılardan gönüllü olarak ırklarını veya etnik kökenlerini paylaşabilecekleri bir ankete katılmalarını istediğinde, bilgileri korumak için Güvenli Çok Taraflı Hesaplama (SMPC) kullanan bir platform oluşturdu. Türünün ilk örneği olan bu platform, bir AI modelinin adil olup olmadığını belirleme gibi birçok incelemeye konu olacak.

Üçüncü taraf anket sağlayıcısı tarafından toplanan veriler, kullanıcının anket yanıtlarının kimse tarafından görüntülenmesine izin vermiyor. Ne Meta ne de diğer ortaklar bu verilere ulaşamadan yapay zeka tarafından veriler değerlendiriliyor.

Meta Bu Altcoin ile Ortak

Meta Yapay Zeka Direktörü Esteban Arcaute, Oasis Labs ile yaptıkları iş birliği konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

“Güvenli Çok Taraflı Bilgi İşlem metodolojisi, Oasis Labs ile ortaklaşa geliştirilen gizlilik odaklı bir yaklaşımdır ve iyi kurulmuş mahremiyet koruma yöntemlerini uyarlayarak insanların mahremiyetini ön planda tutarken adalet konusunda önemli ölçüm çalışmalarına olanak tanır.”

Oasis Labs ekibi ise şunları söyledi;

“Meta ile birlikte, daha karmaşık önyargı çalışmaları için daha fazla gizliliği koruyan yaklaşımları keşfedeceğiz. Dünyanın her yerindeki milyarlarca insana ulaşma arzusu göz önüne alındığında, blockchain ağları tarafından desteklenen, gelişmekte olan Web3 teknolojilerinin yeni kullanımlarını keşfetmeyi umuyoruz. Amaç, anket verilerinin yürütülmesi ve toplanması ve ölçümde kullanılması konusunda daha fazla küresel erişilebilirlik, denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlamaktır.”

Oasis Labs'ın Kurucusu Profesör Dawn Song şunları söyledi;

“En yeni şifreleme tekniklerini kullanarak kullanıcıların gizliliğini korurken, AI modellerinde adaleti değerlendirmek için bu çığır açan girişimde Meta ile teknoloji ortağı olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, gerçek dünyada AI modeli adaletinin büyük ölçekli ölçümü için bu tekniklerin benzeri görülmemiş bir kullanımıdır. Daha adil ve daha kapsayıcı bir toplum için sorumlu yapay zeka ve sorumlu veri kullanımına doğru ilerlemek için Meta ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Oasis Labs tarafından geliştirilen ROSE hali hazırda Binance gibi büyük borsalarda işlem görüyor. Meta haberinin ardından birçok yatırımcı daha ileri iş birliği beklentisiyle altcoine ilgi gösterdi.

Read Entire Article