Son Dakika: Popüler Kripto Para Borsası’nın ABD ve Kanada Pazarından Çekildiği İddia Ediliyor

2 years ago 133
 Popüler Kripto Para Borsası'nın ABD ve Kanada Pazarından Çekildiği İddia Ediliyor

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan ve pek çok kripto para biriminin ilk listeleme duraklarından olan Gate.io, iddialara göre ABD ve Kanada pazarındaki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

İşte Gate.io tarafından gönderildiği iddia edilen o mail ve detayları…

Gate.io ABD ve Kanada Pazarından Çekildi Mi?

İddialara göre, Gate.io tarafından kullanıcılara gönderilen bir e-mail’de ikametgah bilgisi bulunmayan kullanıcıların hesaplarının kapatılacağı bildirilirken, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Kanada’da ikamet eden kullanıcılara ise hizmet verilemeyeceği belirtildi.

Gönderilen mail’de “Hesaplarınız üzerinde yakın zamanda yapılan bir incelemenin ardından, Şartlarımızla bir çelişki tespit ettik. Bundan dolayı size artık hiçbir hizmeti sağlayamayacağımızı bildirmek isteriz.” gibi bir takım ifadeler yer aldı.

Ayrıca Gate.io tarafından kullanıcılara gönderildiği iddia edilen bu mail’de ABD ve Kanada‘da bulunan kullanıcılardan şunlar talep edildi;

  1. Kısıtlı bölgelerden gelen müşteriler
  2. Hesabınızdaki tüm mevcut varlığı geri çekin
  3. Mevcut herhangi bir bekleyen noktayı ve kaldıraç emrini kapatın
  4. Mevcut türev pozisyonlarını kapatın (sürekli takas, vadeli işlemler, opsiyon vb.)
  5. Platformdaki diğer hizmetleri kapatın (ör. Kazan/DeFi)

Hesaplar 30 Nisandan Sonra Kapatılacak

Ayrıca mail’de kullanıcılardan varlıklarının tamamını 10 Nisan’a kadar borsadan çekmeleri istenirken, mailin devamında bu bölgedeki kullanıcıların, istenilen bilgileri borsaya sağlamaması durumunda hesaplarının 30 Nisan’da kapatılacağı da belirtildi.

Bununla birlikte Gate.io, kısıtlanan bölgelerde ikamet etmeyip bu mail’i alan kullanıcıların ise endişelenmemesi gerektiği belirtilirken kimlik, ikametgah ve son 3 ay içerisinde kesilmiş bir fatura bilgisi gönderilmesi durumunda bu kullanıcılara yardımcı olacaklarını belirtti.

Bu durum ABD ve Kanada’daki kullanıcılardan büyük tepki çekerken, borsa tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Read Entire Article