Son Dakika: SEC Başkanının Detaylı Kripto Para Açıklamaları!

2 years ago 78

Son 1 saat son derece hareketliydi, kripto paraları ilgilendiren en az 5 önemli gelişme yaşandı. Peki neler oluyor? Öncelikle SEC Başkanı bugün kripto paraları da konu alan önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Gensler kripto paraları ilgilendiren ne gibi açıklamalarda bulundu? Güncel açıklamaların detayları ve daha fazlası haberimizde.

SEC Başkanı Kripto Para

Avrupa Merkez Bankasının tarihinde ilk kez 75bp faiz artırdığı bir gün yaşıyoruz ve Birleşik Krallık kraliçesi Elizabeth’in durumu ağırlaştı. Tüm bunlar olurken kripto paraları etkileyecek ne gibi bir olumsuz olay yaşanabilir? ECB ve FED Başkanları aynı anda konuşabilir örneğin, tüm bunların üstüne Coinbase çalışanları ABD kurumuna Tornado yaptırımları için dava açabilir mesela. Tüm bunların detaylarına farklı haberlerle ayrı ayrı değiniyoruz ve oradan detaylara ulaşabilirsiniz.

Şimdilik konumuz SEC Başkanı Gensler ve onun kripto paralarla alakalı açıklamalarıdır. Gensler şunları söyledi;

Kripto para regülasyonunu destekliyorum. Kongre üyelerinin SEC’i görmezden gelmemeleri gerekiyor. Yetkilerimizin göz ardı edilmesini istemiyoruz ve bunun için çaba harcamalılar.”

Destek Açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonuna daha fazla düzenleyici yetki vermeyi amaçlayan bir yasa tasarısını destekleyen açıklamalar paylaştı. WallStreetJournal, Gensler'in Perşembe günü bir endüstri konferansı sırasında konuşurken bu tür yasama organına destek verdiğini bildirdi. SEC Başkanı, Kongre’nin teklife yeşil ışık yakması durumunda ajansının herhangi bir düzenleyici gücü kaybetmeyeceğini kaydetti.

Başkan Rostin Behnam liderliğindeki CFTC, ABD Kongresi'ne bir kripto yasası için dilekçe verdi. Behnam'ın ajansı, güvenlik dışı kripto para birimleri için nakit piyasaların CFTC'nin yetki alanına girmesini istedi.

Bir rapora göre CFTC'nin gözü en büyük iki kripto para biriminde. Bitcoin ve Ethereum’un direkt olarak kendi yetki alanına girdiğini düşünen kurum bunların düzenlemelerinden sorumlu olmak istiyor.

SEC Başkanı Gensler, CFTC için son öneriyi desteklese de kripto para piyasalarındaki varlıkların neredeyse tamamının menkul kıymet sınıfında olduğunu ve kendi yetki alanlarına girdiğini bir kez daha savundu. Bu görüşünü destekler nitelikte 2022 yılında birçok kripto paraya da menkul kıymet ve diğer konularda davalar açtı.

Read Entire Article