Son Dakika: SEC Bitcoin ETF Onayını Verdi! Bitcoin Odaklı Yeni ETF Geliyor!

2 years ago 201

Bitcoin (BTC) yeniden 43.000 doların üzerinde ve SEC yeni bir ETF için onay verdi. Gelen son dakika bilgisine göre Valkyrie’nin Bitcoin Madencilik ETF’si Nasdaq’ta listelenmek için SEC’ten onay aldı. Haberin de etkisiyle Bitcoin 43.000 doların üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor.

SEC Bitcoin ETF Onayını Verdi

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie, Bitcoin Miners ETF ismiyle yaptığı başvuruda net varlıklarının en az %80’ini Bitcoin madenciliği yapan şirketlerde tutmayı vaat ediyor. Kazançların ise en az yarısı Bitcoin madenciliği yapan şirketlere yatırılacak. Bitcoin fiyatıyla kazançları artan şirketler yatırımcılara da kazanç kapısı olacak.

Uzun süredir Bitcoin için spot ETF onayı vermeyen SEC, kripto paralara karşı tamamen negatif değil. Hali hazırda geçtiğimiz yıl sonu onaylanmış vadeli Bitcoin ETF’leri ve SEC tarafından bugün onaylanan madencilik ETF’si umutları diri tutuyor. Regülasyonların oturmasıyla birlikte SEC’in artık “yatırımcıyı koruma” argümanı zayıflayacak ve büyük ihtimalle iki yıl içerisinde spot ETF onaylarını da görebileceğiz.

Bitcoin ETF Onayı Neden Önemli?

Öncelikle milyonlarca bireysel kripto para yatırımcısı bulunuyor. Bunların karşısında kurumsal yatırımcılar halen çok az ve kurumsalların bazı endişeleri bulunuyor. Örneğin on milyarlarca değerinde bir kurumsal herhangi bir borsa üzerinden kripto para yatırımı yapmak istemez. Bunun yerine geleneksel hisse senedi piyasalarında daha güvenli ve kolay yatırım yapmayı seçer. Hisse senedi piyasaları tam regüledir ve riskler minimize edilmiştir.

Tam da bu sebepten kurumsal yatırımcılara Bitcoin alma fırsatı ancak ETF’ler ile verilebilir. Bilmeyenler için ETF kavramı hisse senedine benzer. Hisse senetleri bir şirketin değeriyle uyumlu fiyatlanır fakat ETF genellikle değerli bir varlığın fiyatını takip eder. Bitcoin değerlendiğinde ETF yani basit tabirle Bitcoin hissesi alan yatırımcılar para kazanır. Üstelik borsa hacklenme ve benzeri riskleri de göğüslemek zorunda kalmazlar.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article