Son Dakika: SEC Spot Bitcoin ETF Kararını Verdi!

1 year ago 68

Geçtiğimiz yıl SEC, Vadeli Bitcoin ETF onayıyla kripto para piyasalarının ikinci yükseliş dönemini yaşamasına sebep olmuştu. Fakat bugün başka, birkaç dakika önce yapılan duyuruya göre WisdomTree Spot Bitcoin ETF başvurusu karara bağlantı. Peki Bitcoin bu karara nasıl tepki verdi. Kripto paralarda bir sonraki boğa nasıl başlayacak? Detaylar haberimizde.

SEC Bitcoin ETF Kararı

SEC, WisdomTree Spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetti. WisdomTree Bitcoin Trust, başvurusunun reddine gerekçe olarak yatırımcıların korunması zorunluluğu gösterildi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yıllardır Spot Bitcoin ETF onayıyla alakalı olumsuz açıklamalar yapıyor yani bu kararın sürpriz olduğu söylenemez. Geçtiğimiz birkaç ay içinde bir dizi ret kararı alınmış olup, bunlardan en dikkat çekeni Grayscale Investments'ın devasa Grayscale Bitcoin Trust ürününü Spot Bitcoin ETF’e dönüştürme girişimiydi.

WisdomTree'nin 2021 yılında bir spot bitcoin ETF'si listeleme onayı daha önce reddedilmişti, dolayısıyla bu şirketin bu listeleme için ikinci girişimiydi.

Detaylar geliyor.

Read Entire Article