Son Dakika: SEC Yeni Kripto Para Davasını Duyurdu! Altcoin Düşüşe Geçti!

2 years ago 83

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para davalarına hız veriyor. Dakikalar önce duyuru yapıldı. ABD henüz kripto para regülasyonlarını olgunlaştırmamış olsa da hükümet kurumları kendi yetki alanları çerçevesinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Peki hangi kripto para projesine dava açıldı? Detaylar haberimizde

SEC Kripto Para Davası

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kayıtsız menkul kıymet ihraç ettikleri için Dragonchain, Dragonchain Foundation ve The Dragon Company şirketlerine dava açtı. Ayrıca şirketler John Joseph Roets tarafından kontrol edildiği için şahsi olarak ona da dava açıldı. SEC, 2017'de Roets, Dragonchain ve Vakfın iki aşamada kayıtsız bir menkul kıymet olarak Dragon Token’in (DRGN) ihraç edildiğini iddia ediyor. Dragonchain (DRGN) haberin ardından düşmeye başladı.

SEC tarafından yapılan duyuruya göre şirket Ağustos 2017'de bir kripto yatırım kulübünün üyelerine indirimli bir "ön satış" düzenledi. 2017 yılının Ekim ve Kasım aylarında ise herkese açık ICO yapıldı. Bu teklif aracılığıyla, sanıkların ABD de dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 5.000 yatırımcıdan yaklaşık 14 milyon dolar topladığı iddia edildi. SEC'in şikayetine göre, sanıklar teklifi kripto yatırımcılarına pazarladı. Ayrıca proje yetkilileri DRGN token fiyatının geleceğiyle alakalı umut verici açıklamalar, borsa listeleme beklentileri gibi yatırımcıları etkileyebilecek hamlelerde bulundu.

Daha sonra, 2019 ve 2022 yıllarında ekibin projeyi geliştirebilmek için gerekli fonu oluşturmak maksadıyla 2,5 milyon dolarlık token sattığı iddia ediliyor. SEC'in Washington Batı Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne sunduğu şikayet, sanıkları 1933 Menkul Kıymetler Yasası'nın ("Menkul Kıymetler Yasası") 5(a) ve (c) Bölümlerini ihlal etmekle suçluyor. SEC'in soruşturması, Chicago Bölge Ofisi'ndeki Kripto Varlıklar ve Siber Birim'den Arsen R. Ablaev tarafından yürütüldü ve Amy Flaherty Hartman ve Carolyn Welshhans tarafından denetlendi. Dava Eric M. Phillips tarafından ele alınacak ve Daniel J. Hayes tarafından denetlenecek.

Yeni XRP Davaları Yolda

SEC agresif şekilde kripto para davaları açmaya başladı. CFTC ile yetki paylaşımı konusunda tartışmalar yaşayan kurum, kripto para piyasasının %90’ında söz sahibi olmak istiyor. Nitekim SEC Başkanı Gensler tarafından yapılan son açıklamalarda da neredeyse tüm kripto paraların “menkul kıymet” sınıfında olduğundan bahsedilmişti. Bloomberg’in iddiasına göre Binance borsasının altcoini olan BNB için açılacak soruşturmanın ön araştırma süreci devam ediyor.

SEC, CFTC ile girdiği mücadele sebebiyle XRP davasında kesin bir zafere ulaşmadan önce kendisine direnemeyecek güçteki projeleri hedefliyor. DRGN token son değil daha piyasa değeri düşük ancak menkul kıymet davası açılabilecek binlerce farklı altcoin var. SEC kendi departmanların bugünlerde açtığı davalarla eğitiyor. Asıl davaların ise regülasyonların netleşmesinin ve XRP davasında kesin zaferi elde etmesinin ardından başlaması bekleniyor. Yatırımcılar olası kayıpları önlemek için bu tarz altcoinlerdeki risklerini azaltabilir.

Read Entire Article