Son Dakika: Tesla Raporu Açıklandı! Elon Musk Kripto Para Sattı Mı?

2 years ago 93

Dünyanın en zengin ismi tarafından yönetilen Tesla aldığı Bitcoin’ler sebebiyle gündemde sürekli kendine yer buldu. Geçtiğimiz yıl Elon Musk, elindeki Bitcoin’leri satabileceğini ima etmiş ancak kripto varlıklarında herhangi bir değişime gitmemişti. Bugün akşam 23:00’da açıklanan son çeyrek bilançosu ise kripto para yatırımcıları tarafından heyecanla bekleniyordu. Ancak yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı.

Tesla Bilançosu Açıklandı

2021 yılının ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alan Tesla’nın yaklaşık 460 milyon dolarlık zarara uğraması bekleniyordu. Şirket 2021 yılı mart ayındaki 370 milyon dolarlık satışın dışında bugüne kadar Bitcoin’lerine dokunmamıştı. Elon Musk’ın şirketi için yaptığı alımlar 32.000 ile 33.000 dolar aralığındaydı. Bugün ise Bitcoin bu seviyenin yaklaşık 10.000 dolar altında alıcı buluyor.

Açıklanan son kazanç raporuna göre şirket elindeki Bitcoin'lerin %75'ini sattı. Şirket yaklaşık 936 milyon dolarlık BTC satmış oldu. Bitcoin haberin ardından 22.922 dolara kadar düştü. Satışların tahmini 29.000 dolar seviyesinde yapıldığı düşünülüyor.

Elon Musk ve Kripto Paralar

Kripto para topluluğu tarafından Elon Musk pek sevilen bir isim değil. Elbette Dogecoin (DOGE) fanatiklerini bu noktada ayırmak gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Çin yasakları başlamadan önce Bitcoin madencilerinin çevreye verdiği sözde zararı bahane olarak gösteren Elon Musk, BTC ile Tesla satışlarını askıya almıştı. Aradan az bir zaman geçmişti ki, Çin karbon emisyon hedefini yakalamak için ülkede kripto para madenciliğini yasakladı. Enerji üretiminin büyük kısmını kömür yataklarına borçlu olan Çin, Bitcoin madencilerinin kullandığı elektriği gereksiz ve fazla görüyor.

Elon Musk’ın bu şüpheli zamanlaması bazı taraflarca, “Çin’de Tesla yatırımlarını büyütmek için” kasıtlı bir hareket olarak yorumlandı. Elon, Çin’den istediğini alabilmiş değil. Çin ise para çekmek isteyen müşterilere varlıklarını iade etmeyen bankaları koruyabilmek adına sokaklara tanklar yerleştiriyor. Fakat Bitcoin hash gücü halen yüksek ve Çin’in etkileri tamamen silindi.

Elon Musk’ın sevilmemesinin diğer yanı yatırımcıların faydasına veya zararına yaptığı spekülasyonlardır. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında The Bitcoin Word etkinliğine katılan muzip milyarder “para kazanmak için spekülasyon yaptığını” ancak fiyatı baltalama niyetinin hiçbir zaman olmadığını itiraf etti.

Son attığı adımla birlikte Elon Musk kripto para topluluğunun nefretini daha fazla üzerine çekecek. Daha önce yaptığı açıklamaların aksine Bitcoin'lerinin %75'ini satmasıyla Bitcoin fiyatı düşüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article